İlçe HaberleriSpor

7. İda Ultra Maratonu Heyecanı Sona Erdi

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bu yıl 7'incisi düzenlenen “Kar Spor İda Ultra Maratonu” nefes kesen anlara sahne oldu.

7. İda Ultra Maratonu Heyecanı Sona Erdi

7. Ida Ultra Maratonu Heyecani Sona Erdi 1

5 Etapta Düzenlendi

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Yeşilyurt köyü ile Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Kazdağları arasında gerçekleştirilen maraton, 110 kilometrelik “İda Ultra”, 66 kilometrelik “Half Ultra”, 36 kilometrelik “Run Zeus”, 15 kilometrelik “Kutup Ayısı Köy Koşusu” ve yeni eklenen 8.5 kilometrelik “Sekizbuçuk” kategorilerinde 5 etapta düzenlendi.

7. Ida Ultra Maratonu Heyecani Sona Erdi 2

Kazananlar Belli Oldu

Yaklaşık bin 700 sporcunun katılımıyla gerçekleşen organizasyonda, “İda Ultra” kategorisinde erkeklerde birinciliği Özgür Sancak, kadınlarda ise Sahar Samodıan elde etti. “Half Ultra” kategorisinde erkeklerde Helio Fumo, kadınlarda ise Selma Altundiş zirveye çıktı. “Run Zeus” kategorisinin erkeklerde birincisi Mikhail Venediktov olurken, kadınlarda Tuğçe Karakaya birinci oldu. “Köy Koşusu” kategorisinde erkeklerde birinciliği Gabriele Pace, kadınlarda ise Eli Anne Dvergsdal kazandı. Maratona bu yıl eklenen “Sekizbuçuk” kategorisinde ise erkeklerde Enes Kızılcık, kadınlarda ise Betül Esner birinci olarak göğüslerini kabarttı.

7. Ida Ultra Maratonu Heyecani Sona Erdi 3

Ödüller Verildi

Dereceye giren sporculara ödülleri, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı, Kar Spor Yönetim Kurulu Başkanı Selami Alaftargil ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Katılımcıların unutulmaz anılar biriktirdiği bu özel etkinlik, sporcular arasında dostluk ve dayanışma ruhunu bir kez daha ön plana çıkardı.

Haber: Elif Şahin

7. İda Ultra Maratonu Start Verdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu