Dünyadan HaberlerGündem

ABD Dışişleri Bakanı Blinken; “Yapay Zeka Kullanım Şartlarının Belirlenmesi Önemli”

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’den yapay zeka uyarısı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken; “Yapay Zeka Kullanım Şartlarının Belirlenmesi Önemli”

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’den yapay zeka uyarısı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Güney Kore’de düzenlenen 3. Demokrasi Zirvesi’nde yapay zeka teknolojisinin kullanımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Blinken, yapay zeka teknolojisinin olağanüstü fırsatlarından yararlanmanın ve insanları zararlarından korumanın önemine dikkat çekerek, bu teknolojinin kullanım şartlarının belirlenmesinin gerekliliğini vurguladı. Demokrasilerin yapay zeka teknolojisinin dünyaya liderlik edebilmesi gerektiğini belirten Blinken, yapay zeka kullanım normlarının belirlenmesinin ve standartlarının oluşturulmasının önemine değindi.

Abd Disisleri Bakani Blinkenden Yapay Zeka Uyarisi 1

Blinken, yapay zekanın dünya genelinde sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada önemli bir rol oynayabileceğini ifade etti. Ancak, bazı hükümetlerin yapay zekayı kötü amaçlarla kullanmaya çalıştığına dikkat çekti ve bu durumun demokratik değerlere zarar verdiğini belirtti. ABD’nin teknolojik geleceğin demokratik değerlere saygılı bir şekilde şekillenmesine kararlı olduğunu vurgulayan Blinken, Birleşmiş Milletler’in (BM) güvenli yapay zeka kullanımını sağlamayı hedefleyen bir kararı desteklediğini ve diğer ülkeleri de desteğe davet ettiğini aktardı.

Abd Disisleri Bakani Blinkenden Yapay Zeka Uyarisi 2

Son olarak, Blinken, teknoloji şirketlerinin insan hakları savunucularına yönelik çevrimiçi saldırıları önlemesine yardımcı olacak bir kılavuzu yayınladıklarını belirtti ve yapay zeka teknolojisinin gelişimini kontrol etmenin büyük bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Gelecek nesilleri etkileyecek olan kararların şimdi verilmesinin önemine değindi.

Rusya Devlet Başkanlığı Seçimlerinde Putin Yeniden Başkan

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu