GündemGörüntülü HaberlerSiyaset

AK Parti milletvekilleri mazbatalarını aldı

24 Haziran Genel seçimlerinde AK Parti’den Balıkesir milletvekili seçilen Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey ve Pakize Mutlu Aydemir mazbatalarını aldı.

Balıkesir Adalet Sarayı’nda gerçekleştirilen mazbata töreninde 27. Dönemde milletvekili olarak Balıkesir’i temsil edecek Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey ve Pakize Mutlu Aydemir mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Ünal İzgi’den aldı.

Mazbata törenine milletvekillerinin yanı sıra belediye başkanları, ilçe başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Milletvekillerinin mazbatalarını almaları sonrası yüzlerce partilinin katılımıyla adliye binası önünde kısa bir konuşma yapan, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, “Dualarla çıktığımız bu kutlu yolda zafere ulaştıran Allah’a hamdolsun ki bize bu günleri gösterdi. Milletvekillerimi biraz önce aldı. Bundan sondan sonraki çalışmaları Balıkesir’e bu memlekete hizmet için olacaktır. Allah bu hayırlı hizmet yolculuğunda milletvekillerimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah Allah birlik beraberliğimiz daim eylesin. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Durmak yok yola devam” dedi.

BİR SEÇİM BİTER,
BİR YENİSİ BAŞLAR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’da “24 Haziran seçimlerinde il teşkilatımızın önderliğinde dehşet bir çalışma sergilendi. Ayak basılmadık yer sıkılmadık el bırakılmadı, dokunulmadık gönül bırakılmadı. Bir olduk, beraber olduk, diri olduk kardeş, olduk hep beraber Balıkesir olduk.

Bunu sonuçlarını güzel aldık. Artık Balıkesir’de sineler toplu vuruyor. Ne kadar çaba sarf ederlerse etsinler, asla tefrikaya düşmek yok. Bir seçimin bitiği yer bir yenisi başlıyor. Allah’ın izniyle şimdi 5 vekilimiz ve teşkilatların gücüyle şimdi yerel seçimlere hazırlanarak başta Büyükşehir olmak üzere 20 ilçenin 20’sine de talibiz” dedi.

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK
BİR SEÇİM SÜRECİ GEÇİRDİK

Daha sonra konuşan Adil Çelik ise demokratik bir ortamda seçimi tamamladıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Ufak tefek münferit olayı saymazsak, barış ve huzur içinde seçim yaptık. Dünyaya örnek olacak bir seçim süreci geçirdik.

Sandığa milletin iradesi tam olarak yansıdı. Kullanılan oylara bakılacak olursa önemli sayıda bir katılım oranı var. Buda insanımızın demokrasiye ne kadar çok sahip çıktığını ve oy vereceği yere de ne kadar çok sahip çıktığını bir kere daha gösterdi. Milli irade sandığa yansıdı, milletin iradesi karşınızdır. CHP’den 3 İYİ Parti’den 1 arkadaşımız Balıkesir’e hizmet edecektir. Bizim iktidar partisi olarak daha fazla sorumluluğumuz olacak. Teşkilatımız ve yerel yönetimleriyle ve milletvekillerimizle huzuru koruyacağız. Tesis edeceğiz demiyorum o zaten var. Balıkesir’i hep birlikte daha güzel b,r yere getireceğiz” dedi.

BUGÜN BİZİM İÇİN HASAT VAKTİ

Milletvekili Mustafa Canbey ise sloganlarında olduğu gibi “bugün hasat vakti” diyerek bundan sonraki süreçte Balıkesir’e hizmet için çalışacaklarını söyledi. Canbey, “Balıkesir bu seçimde ismini seçim başarısı anlamında Türkiye’nin en ön sıralarına yazdırmıştı. Vekil sayımızı arttırdık. Oranlarımız Türkiye geneline göre başarılı. Balıkesir’i yeni ufuklara taşımak için elimizden geleni yapacağız. Balıkesir’i Ankara’da en iyi şekilde temsil edip bize güvenenlerin güvenini boşa çıkarmayacağız” dedi.

MİLLETİMİZE EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET EDECEĞİZ

Milletvekili Belgin Uygur ise, “16 yıl önce milletimiz ile beraber başladığımız kutlu yürüyüşümüz, 24 Haziran’da yeni bir zaferle taçlandı. Balıkesir’de güzel sonuçlar elde ettik. İlk defa Balıkesir’imizde iki bayan milletvekilimiz var. 4 olan vekil sayımızı 5’e çıkardı. Bu göre bize verilen bir emanet. Allah bize bu görevi en iyi şekilde yapmayı bize nasip etsin. Durmak yok yola devam diyoruz” dedi.

OY VEREN VERMEYEN HERKESİ
KUCAKLAYARAK BALIKESİR İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Daha sonra konuşan Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir ise duydu golu bir konuşma yaparak kendisini dinleyenleri göz yaşlarına boğdu. Aydemir; “Çok zorlu bir süreç ve bir seçim hatta Kurtuluş Savaşı olarak adlandırdığımız bir seçimden geçtik. Dava arkadaşlarım ve teşkilatımız ile çok çalıştık. Hiç kimsenin gitmediği yerlere gittik, kimsenin sıkmadığı elleri sıktık. Tek tek gönül aldık ve sonuçta bu kıymetli sonucu alık. Memleketime, doğduğum, doyduğum yere hizmet etmek için teveccüh alık. Takdiriniz için teşekkür ediyorum. Güvene layık olmak için elimizden geleni yapacağız. Yerli ve milli bir ekiple gidiyoruz. Sonuna kadar bu kutlu davada oy veren vermeyen herkesi kucaklayarak Balıkesir için çalışacağız.”

ELİMİZDE GELENİ YAPACAĞIZ

Son konuşan Milletvekili Yavuz Subaşı ise 16 yıl önce muhtar bile olamaz diyenlerin aksine yeni sistemin Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan ile yeni ve modern Türkiye’yi inşa etmeye çalışacaklarını söyledi. Subaşı, “Milletimizin tek ortak paydası olarak seçmenimizin tek bayrak, tek millet, tek devlet tek vatan da birleşerek Ak Parti’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a 5 yıl daha görev verdi. Gerek Cumhurbaşkanımızın bizi göstererek güveni gerek seçmenin bize oy vererek teveccühü ile bizleri Ankara’ya göndermeleri sonrası elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı arkadaşlarımız adına taahhüt etmek isterim” dedi.
Daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Milletvekilleri kısa teşekkür konuşması yaptı.Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu