GündemEkonomi

Akın’dan akaryakıtta vergi düşürülsün önerisi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, benzine yapılan yüzde 27 oranındaki zammın ardından yeni zamlar gelebileceğinden endişe ettiklerini söyledi.

ABD’nin İran ile Venezuela’ya uyguladığı yaptırımların yanı sıra OPEC ve Rusya liderliğindeki OPEC dışı ülkelerin ham petrol üretim miktarlarında kesintiye gitmesinin piyasadaki arz fazlasını azaltarak fiyatları yükselttiği belirten Akın, “Petrol fiyatları dünyada artış trendine girdi. Türkiye’nin işlenmiş akaryakıt ürünlerinde temel aldığı piyasa olan Akdeniz piyasasında da artış söz konusu. Bunun sonucunda Türkiye’de zam baskısı var” dedi.

“ARTIŞ DEVAM EDEBİLİR”

Akaryakıta pompa fiyatlarına yansıyan yüzde 27 oranındaki zammın önümüzdeki günlerde de devam edebileceği endişesini taşıdıklarının belirten Ahmet Akın, şu bilgileri verdi: “Eşel mobil sistemi de kalıcı çözüm değil. Akaryakıta gelen zamlar dolaylı olarak vatandaşın cebinden çıkıyordu. Hazinenin kasasından çıkan para sanki hiç vatandaşa yansımıyormuş gibi gösteriliyordu. Geçici çözümlerle varılan nokta ortada. Kalıcı çözüm akaryakıtta ağır vergi yükünü azaltmak. Verginin de vergisini alan bir iktidar var. ÖTV kaldırılmalı. KDV makul düzeylere indirilmeli.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu