Gündemİlçe Haberleri

Amatör Telsizciler Balıkesir’de Buluştu

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Balıkesir Şubesi, Dünya Amatör Telsizcilik Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı. Dernek Başkan Yardımcısı Soner Targut, 18 Nisan'ın önemini vurgulayan bir basın açıklaması yaptı.

Amatör Telsizciler Balıkesir’de Buluştu

Amator Telsizciler Balikesirde Bulustu 1

Telsizcilik Tutkunları Bir Araya Geldi

Uluslararası Amatör Radyo Birliği’nin 18 Nisan 1925’te Paris’te kurulmasıyla birlikte kutlanmaya başlanan Dünya Amatör Telsizcilik Günü, dünya genelinde 3 milyondan fazla lisanslı amatör telsiz operatörünü bir araya getiriyor. Başkan Yardımcısı Soner Targut, bu özel günün anlamını ve önemini vurgulayarak, amatör telsizciliğin iletişimin gücünü bireylerin ellerine verdiğini belirtti.

Gelecek Yıl 100. Yıl Kutlamaları Heyecanla Bekleniyor

Targut, amatör telsizciliğin 100. yılını da kutlayacaklarını belirterek, bu hobinin toplulukları bir araya getirdiğini ve birçok insan için keyifli ve öğretici bir deneyim sunduğunu dile getirdi. Amatör telsizcilerin teknik becerilerini geliştirmesine olanak sağlayan bu etkinliklerin, iletişim altyapısının sınırlı olduğu veya felaket durumlarında klasik iletişim kanallarının kapanabileceği durumlarda kritik bir rol oynadığını da vurguladı.

Amatör Telsizciliğin Yükselen Değeri

Targut, amatör telsizci sayısının her geçen yıl arttığını belirterek, dernek kapılarının üye olan ya da olmayan, lisanslı tüm amatör telsizcilere açık olduğunu ifade etti. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gelecek yıllarda Dünya Amatör Telsizcilik Günü’nü daha kapsamlı etkinliklerle kutlamayı planladıklarını belirtti.

Haber: İHA

Balıkesir’den Uzay’a Amatör Telsiz İle Bağlantı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu