Gündemİlçe Haberleri

Atatürk’ün Bandırma’ya Gelişinin 95. Yıldönümü Kutlandı

Atatürk’ün Bandırma’ya Gelişinin 95. Yıldönümü Kutlandı

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 95. yıldönümü törenle kutlandı.

İskelede düzenlenen temsili karşılama töreninde, denizden römorkörle karaya çıkan iki kız öğrenci yanlarındaki Türk bayrağını, Kaymakam Günhan Yazar’a teslim etti.

Bayrağı teslim alan Kaymakam Yazar, “Atatürk’ün Bandırmaya gelişini kutladığımız bugün onun ilke ve düşüncelerinin Bandırmaya gelmesi olarak düşünüyoruz. Biz de onun çizgisinde, kurum ve kuruluşlarımızla, üniversitemizle Bandırmaya en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Atatürk’ümüzü saygıyla anıyoruz.” dedi.

 

Yılmaz, “Bugün 10’un gurur günü ”

Tören sonrası konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma’mıza gelişinin 95. yıldönümü. Atatürk’ün başlattığı bağımsızlık yürüyüşünde, milli mücadele ateşini yakan bu şehrin bir evladı olmaktan her zaman gurur duyuyorum. ” dedi.

Kaymakam Yazar ve beraberindekiler daha sonra Cumhuriyet alanına geçti. Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden Törene, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Oğuz Okuyucu, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu