Gündemİlçe Haberleri

Avşa Adasında 2 Günde 2 Yangın Çıktı

Avşa Adasında 2 Günde 2 Yangın Çıktı. Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı Avşa Adasında 2 gün içerisinde 2 yangın meydana geldi.

 

Avsa Adasinda 2 Gunde 2 Yangin Cikti 2 Jpg

 

Avşa Adasında 2 Günde 2 Yangın Çıktı. İlk yangın  Avşa Adası Yiğitler Büyülü Bağ Mevkii’nde meydana geldi.  Ardından ikinci yangın Şehitler Bayırında meydana geldi. Arazi yangınlarına İtfaiye Ekipleri, Jandarma, Orman İşletme Müdürlüğü müdahale etti.

 

Avsa Adasinda 2 Gunde 2 Yangin Cikti 1 Jpg

 

Yangınların Sebepleri Belli Oldu

Çıkan yangınlardan ilki elektrik direklerinde yuva yapan leylek sürülerinin göçü sırasında elektrik kablolarına temas etmesi sonucu medyana geldi. İkinci yangın içinde ekipler içi boş metruk bir kulübede sigara izmaritinin sebep olduğu bilgisini verdi .

 

Avsa Adasinda 2 Gunde 2 Yangin Cikti 3 Jpg

 

Soğutma Çalışmaları Başladı

Havadan müdahale edilen yangınları ekipler kontrol altına aldı. İHA’nın edindiği bilgiye göre daha sonra ekipler Kapıdağ ve çevresi için tahsis edilen “Ateş Kuşu” helikopteri ile soğutma çalışmalarına devam etti.

 

Avsa Adasinda 2 Gunde 2 Yangin Cikti 4 Jpg

Avşa Hakkında

Tarihçe

1892 yılında ilk ismi Aousia olan adanın ismi zamanla Afissia olmuş. Ayrıca yakın zamanda resmi adı Türkeli olmuştur. Bununla birlikte günümüzde ise tarihi isminin Türkçeleştirilmiş hali olan Avşa kullanılmaktadır. Orta çağ boyunca boş kalan ada bir süre sürgün yeri olarak kullanılmıştır. Adanın bazı bölgelerinde hala Rumların yaşadığı zamandan kalıntılarla karşılaşabilirsiniz.

Adanın coğrafi yapısı

Marmara denizinin güneydoğusunda bulunan ve Balıkesir’in Marmara adalar belediyesine bağlı olan Avşa adasının kıyı şeridi 27,5 km, uzunluğu 9 km, eni 4 km, toplam yüz ölçümü 36 km²’dir.  Merkez(Türkeli Köyü) ve Yiğitler (Araplar) köyü olmak üzere iki yerleşim yerinden oluşur.  Ayrıca Adanın Marmara ilçe merkezine uzaklığı 11 km olup Balıkesir il merkezine uzaklığı 155 km’dir. Adanın yüksekliği 100 – 150 metre arasında olup basık ve yassı bir adadır. Merkezde 3 km’lik ince kumlu, geniş ve uzun bir plajı vardır. Mermer ocaklarıyla ünlü olan Marmara adasına bağlı olan Avşa adasının da zemini granit ve oldukça sağlam bir yapıya sahiptir.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu