Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık Eğitim-Sen’den Pandemide Eğitim Değerlendirmesi

Ayvalık Eğitim-Sen’den Pandemide Eğitim Değerlendirmesi

Ayvalık Eğitim-Sen Temsilciliği öncülüğünde oluşturulan Eğitim İzleme Kurulu pandemi sürecinde eğitime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TOPLANTI DÜZENLENDİ

Ayvalık Eğitim-Sen Temsilciliği öncülüğünde oluşturulan Eğitim İzleme Kurulu pandemi sürecinde eğitime ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda Ayvalık Eğitim-Sen Temsilciliği üyeleri covid-19 salgını sebebi ile uygulanan uzaktan eğitim süreçlerini değerlendirerek salgın sürecinde sürecinin yakından takip edilmesi, veli ve öğrenci vaka sayısının tespit edilmesi ve raporlandırılması, uzaktan eğitime erişim olanakları sınırlı olan öğrencilerin tespit edilmesi ve sorunların çözümü için ilgili kurumlarla görüşmeler yapılması kararlarını aldılar. Toplantıya Balıkesir Tabip Odası Ayvalık temsilcisi Dr. Neşe Zengin’de katılım gösterdi. Ayvalık Eğitim İzleme Kurulu yapılan değerlendirme toplantısı sonrası açıklamada bulundu. Kurul tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“SALGINDA ÇALIŞANLAR YOKSUL HALK”

“Ülkemiz covid-19 sürecinden olumsuz etkilenen ülkelerin başında gelmektedir. Bu süreçte kamucu bir sağlık politikasının ne kadar önemli ve hayati olduğunu yaşayarak görmüş olduk. Sağlığın ticari bir meta olarak görülmediği ülkelerde salgına karşı daha iyi önlemler alınmaktadır. Sağlığın özelleştirildiği ülkelerde ise durum hayli kötüdür. Sosyal güvencesi ve parası olmadığı için hastaneye kabul edilmeyen, tedavileri yapılmayan hastaların ölüme terkedildiği ülkeler olmuştur. Deprem, sel gibi doğal afetlerde olduğu gibi salgın döneminden de en çok etkilenen kesim, işçiler, emekçiler, küçük esnaf, emekliler ve yoksullar olmuştur. Salgın döneminde çalışmak zorunda olan kesim, yoksul halk kesimidir. Bizler, salgının başından bu yana, salgınla mücadelenin ancak ortak akıl, bilimsel çalışma ve toplumsal dayanışma ile mümkün olduğunu ifade etmekteyiz.

“EĞİTİM VE SAĞLIK KAMUSAL HİZMET OLMALI ”

​Pandemi süreci, eğitim ve sağlık gibi temel insan hakkı olan hizmetlerin, sosyal devlet ilkesi gereği kamusal hizmetler olması gerektiğini hatırlatmıştır. Ve bir çok kesim tarafından dile getirilen eşit, nitelikli , ulaşılabilir eğitim ve sağlık taleplerinin haklılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Eğitim alanında salgından önce de pek çok kesim için eğitime eşit erişim mümkün değildi; salgınla birlikte eşitsizlikler ve mağduriyetler derinleşmiş ve en önemlisi görünür hale gelmiştir. Köylerde interneti , tableti, bilgisayarı olmayan öğrenciler uzaktan eğitimden yararlanamamaktadır. Yoksul halk çocukları yine dezavantajlı durumdadır. Bu çocuklar özel okul öğrencileriyle aynı sınava gireceklerdir. Ayrıca, uzaktan eğitime erişemeyen öğrenciler çocuk işçi olarak çalıştırılmakta, eğitimin dışına itilmektedir. Bizler, yüz yüze eğitimin önlemler alınarak tümüyle başlatılması taraftarıyız.

“ELLERİMİZİ BİRLEŞTİRECEĞİZ”

Bizler Ayvalık’ta faaliyet gösteren siyasi parti, dernek, sendika ve platformlar olarak eğitim hakkı için ellerimizi birleştirmeye karar verdik. Tek bir öğrencinin dahi geride kalmaması için kol kola girdik. Eşit ve özgür bir gelecek, aydınlık yarınlar için Ayvalık yerelinde “Eğitim İzleme Kurulu” nu oluşturduk.
“Ayvalık Eğitim İzleme Kurulu” olarak amacımız; eğitim alanında iktidarın yürüttüğü faaliyetleri izlemek, yaşanan eşitsizlikleri ve sorunları kayıt altına almak ve bu sorunlara çözüm üretilmesini sağlamaktır. . Özellikle dezavantajlı kesimlerin eğitimden eşit yararlanması, eğitimden kopan çocuklar, çocuk işçiliği ve kız çocuklarının eğitime erişimi konuları temel çalışma alanlarımız olacaktır. Bununla birlikte sağlık emekçilerinin de yaşadığı sorunları her platformda dile getirmek, taleplerinin destekçisi ve takipçisi olmak yine önceliklerimiz arasında olacaktır. Tüm Ayvalık kamuoyuna sesleniyoruz. Bu süreçte yalnız değilsiniz !
Eğitim alanında yaşanılan bütün sorunların takipçisi olup çözüm için kamu kurumlarını göreve çağıracağız. Eşit, bilimsel ve nitelikli bir eğitim için herkesi, taşın altına elini koymaya, başlattığımız bu çalışma için destek olmaya çağırıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu