Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Bakan Soylu Ayvalık’ta Göç Konusunu Ele Aldı

Bakan Soylu Ayvalık’ta Göç Konusunu Ele Aldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen İl Göç Müdürleri ile Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nda açıklamalar.

GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLERİ

Soylu, İl Göç İdaresi müdürlerine şöyle seslendi: “İkamet meselelerinde çok önemli bir adımda bundan sonra sizden biraz daha gayret. İkamet meselelerindeki başvuru zamanlarının biraz daha açılmasını istismar edenlere fırsat vermeyiniz. İş takipçilerini Göç Müdürlüklerimizin içinde bulundurmayınız. Varlığınızı muhakkak hissettirin. Uyumun en önemli ayağı, dildir. Uyum göstermeyen, aynı zamanda birçok suç ve cezanın içinde arka arkaya olan kişilerle ilgili güvenlik güçlerini hemen devreye sokunuz.

Geri gönderme merkezlerimizden elinizi çekmeyiniz. Sizin sürekli olarak valililerimize ve kaymakamlarımıza ‘Şuraya bir gitmemiz lazım. Şöyle bir ziyaret ederseniz faydalı olur.’ diyebileceğimiz ve oradaki arkadaşlarımız da genel değerlendirmelerini alabileceğimiz bir çabayı ortaya koymanız gerekir.” Konuşmasını ardından Soylu, İl Göç İdaresi müdürleriyle fotoğraf çektirdi. Daha sonra Sarımsaklı Mahallesi’ndeki polis kontrol noktasına giderek görevli personelle sohbet eden Soylu, buradaki narkotik köpeğini sevdi. Bakan Soylu, isminin “Tomo” olduğunu öğrendiği köpeğin adının “Karabebek” olarak değiştirilmesini önerdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu