GündemGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Balıkesir Denince Akla Gelenler

Balıkesir Denince Akla Gelenler. Balıkesir Halkına Balıkesir Denince Akla Gelen İlk Üç Şey Nedir? Sorusunu Sorduk. Sorulara Verilen Cevaplar İlgi Çekici.

Balıkesir Denince Akla Gelenler. Balıkesir Halkına Balıkesir Denince Akla Gelen İlk Üç Şey Nedir? Sorusunu Sorduk. Sorulara Verilen Cevaplar İlgi Çekici.

Balıkesir Denince Akla Gelenler. Balıkesirli  vatandaşlara Balıkesir denince akla gelen ilk üç şeyi sorduk. Bununla birlikte verilen cevaplar bir hayli ilgi çekici. Ayrıca verilen cevaplar arasında Balıkesir’in 3 K’ sına dikkat çekildi. Özellikle Kaymaklısı, Kavunu ve Kolonyası sıklıkla verilen cevaplar arasında.  Ayrıca Sorularımıza cevap veren Ercivan Büyükaltıntaş’ ın sözleri şu şekilde;

“Balıkesir denince aklıma gelen ilk şey, kaymaklısı güzeldir, kızları  güzeldir ve kavunu güzeldir. Yani K harfi ile başlayan güzel şeyleri var. Ayrıca kolonyası da güzel.  Bununla birlikte Balıkesir her bakımdan çok güzel bir memleket. Özellikle bolluğun olduğu bir şehir. Bununla beraber etrafında  güzel safi yerleri çok fazla.  Balıkesirli olmaktan guru duyuyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Daha Fazlası İçin Tıklayın

 

 

Ayrıca Balıkesir Hakkında            

Balıkesir, ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesidir. Bunun yanında kalabalık olması bakımından 17. şehirdir. Balıkesir ili Marmara Bölgesinde, Güney Marmara kısmında yer almaktadır. Ayrıca bu şehrin bir kısmı ise Ege bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple Balıkesir’in hem Marmara denizine hem de Ege denizine kıyısı var.

Balıkesir’in doğu kısmında Bursa ile Kütahya illeri yer almaktadır. Bununla birlikte Güney bölümünde ise Manisa ile İzmir illeri var. Ayrıca Balıkesir’in batı kısmında ise Çanakkale ili bulunmaktadır. Bununla birlikte Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesi, Yunanistan’ın Midilli Adasına komşu olma özelliğine sahiptir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu