Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Dünyada Bir İlke Ev Sahipliği Yapacak

Balıkesir, Gönen ilçesinde, dünyanın en büyük jeotermal ısıtmalı sera kümelenmesine ev sahipliği yapacak olan Organize Tarım Bölgesi'nin kuruluşu için harekete geçiliyor.

Balıkesir Dünyada Bir İlke Ev Sahipliği Yapacak

Balikesir Dunyada Bir Ilke Ev Sahipligi Yapacak 1
Balıkesir Dünyada Bir İlke Ev Sahipliği Yapacak

Enerji Kaynağı Balıkesir Olacak

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu tarafından 2023 yılında açıklanan proje, Balıkesir’i tarım ve hayvancılık alanında önemli bir enerji kaynağı merkezi haline getirecek. Yatırım ve yol haritası, yenilenebilir enerji kaynaklarının tarım ve hayvancılık sektöründe nasıl kullanılacağını belirlemek adına büyük bir önem taşıyor. Ayrıca, aylık mahsuplaşmadan yıllık mahsuplaşmaya geçilmesi, bu alanda yeni bir dönem başlatacak. Tarım ve hayvancılık sektörüne önemli katkılar sağlayacak.

Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti

Balıkesir’e odaklanma ve yatırımcıların bu bölgeye yönlendirilmesi, kent tarımının gelişmesine ve Organize Tarım Bölgesi’nin dünya çapında bir merkez haline gelmesine olanak tanıyacak. Projenin bir parçası olarak dünyanın en büyük jeotermal kaynaklı sera OSB’si için değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Mehmet Akif Ersoy toplantı salonunda Vali Yardımcısı Mustafa Çek Başkanlığında gerçekleşti.

Haber Merkezi

Müdür Alkan Bigadiç’in Tarım Faaliyetlerini Değerlendirdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu