Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Emniyeti KADES Projesini Anlatıyor

Balıkesir Emniyeti KADES Projesini Anlatıyor

 

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Personelleri  kadına karşı şiddet ve Kadın Acil Destek (KADES) uygulaması konusunda vatandaşlara ve kadınlara yönelik bilgilendirme çalışması yaptı. Balıkesir Emniyeti personeli Ayvalık İlçesinde Voleybol Antreman Maçındaki izleyicilere, KADES Uygulaması ve Kadına El Kalkamaz konulu broşür dağıtımı ve uygulama hakkında bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

 

76C3Dc56 Cd12 4370 8B41 42Cfb77Ca25F

 

ACİL MÜDAHALE UYGULAMASI

Kadına Karşı Şiddetle Mücadele kapsamında vatandaşların yoğunlukta olduğu yerlerde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerince rutin zamanlarda KADES programının tanıtımı yapılarak, vatandaşların KADES programını indirmelerine yardımcı olunuyor. Ayrıca bilgilendirmeler de yapılıyor. Bilgilendirmede KADES’in kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış acil müdahale uygulaması olduğu vurgulandı. KADES’in akıllı telefonlara kurulması, kayıt oluşturulması, kullanılması, ihbar aşaması ve müdahale süreci hakkında kapsamlı bilgiler verilerek broşür dağıtıldı.

KADES NEDİR?

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri birazda olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş.HABER:NURSİMA AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu