Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Balıkesir İçin YSK Kararı Kesinleşti

AK Parti'nin Balya İlçesindeki Yeniden Sayım Talebi Reddedildi: YSK Kararıyla Seçim Sonucu Kesinleşti

Balıkesir İçin YSK Kararı Kesinleşti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde yapılan itirazları değerlendirirken, Balıkesir’in Balya ilçesi için kararını verdi. AK Parti’nin oyların yeniden sayılması talebi, ilçe ve il seçim kurullarının ardından Ankara’da da reddedildi. Böylelikle Balya ilçesindeki seçim sonucu kesinleşmiş oldu.

YSK’nın bugün saat 14.00’te gerçekleştirdiği toplantıda, 29 seçim bölgesi için yapılan 31 itirazı değerlendirerek sonuçları açıkladı. AK Parti’nin Adıyaman Gölbaşı, İzmir Güzelbahçe, Malatya Arapgir, Balıkesir Balya ve İzmir Kemalpaşa ilçelerindeki yeniden sayım talepleri reddedilirken, diğer siyasi partilerin talepleri de değerlendirildi.

Balıkesir İçin Ysk Kararı Kesinleşti
Yeniden Sayım Talebi Reddedildi

CHP’nin Trabzon Çarşıbaşı, Samsun Alaçam, Osmaniye Düziçi, Ankara Bala ve Gaziantep İslahiye ilçelerindeki yeniden sayım talepleri reddedilirken, MHP’nin Elazığ Merkez ve Konya Doğanhisar için talebi reddedildi, Çorum Uğurludağ belediye meclis üyeliği seçimlerinde ise meclis üyeleri hesaplamasının yeniden yapılması talebi kabul edildi.

İYİ Parti’nin Trabzon Şalpazarı için oyların yeniden sayılması ve Kayseri Yeşilhisar için seçimin iptal edilmesi talepleri reddedilirken, DEM Parti’nin Diyarbakır Eğil ve Mardin Ömerli ilçeleri için seçimlerin iptali talebi de kurul tarafından reddedildi.

YSK, bugün saat 15.00’te yapılacak kurul toplantısıyla itirazları değerlendirmeye devam edecek.

Balıkesir İçin Ysk Kararı Kesinleşti
Ysk Kararıyla Seçim Sonucu Kesinleşti

Haber: Bülten

YSK Başkanı Yener: “AK Parti’nin 2, CHP’nin 1, MHP’nin 1, DEM Parti’nin 2 itirazı kabul edildi”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu