Gündem

BALIKESİR VALİLİĞİ YENİ TEDBİRLERİ AÇIKLADI

Balıkesir Valiliği Cumhurbaşkanlığı talimatı doğrultusunda alınan yeni Covid-19 tedbirlerini açıkladı.

 

Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Hasan Şıldak başkanlığında toplanarak yeni Covid-19 tedbirlerine yönelik ülke genelinde alınan kararları değerlendirdi. Yapılan değerlendirmeler sonucu ve Cumhurbaşkanlığı talimatları doğrultusunda alınana tedbirlere yönelik açıklamada bulunuldu. Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamada son alınan Covid-19 ile mücadele tedbiri kapsamında bazı iş yerlerinin faaliyetlerini her gün saat 22.00’de sonlandırılması kararına yer verildi.

 

DENETİMLER SIKLAŞTIRILACAK

 

Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen genelgeye göre; vatandaşların kalabalık şekilde bulunabildiği pazaryeri, market, otogar, toplu ulaşım aracı, cadde/sokak, park ve bahçeler, alışveriş merkezleri gibi yerlerde denetim faaliyetlerinin yoğunlaşmasının sağlanmasına, bu doğrultuda önümüzdeki 10 günlük dönemde Valilik tarafından il genelinde konu bazlı denetim planlaması yapılmasına karar verildiği açıklandı.

 

BİR ÇOK İŞ YERİ FAALİYETLERİ 22.00’DE DURACAK

 

Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Evlere paket servis ve gel al şeklindeki uygulamalar hariç olmak üzere lokanta, restoran, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri (içkili/içkisiz ayrımı olmaksızın), kahvehane, kıraathane ve çay ocakları, berber, kuaför, güzellik merkezi gibi işyerleri, nikâh/düğün salonları, halı sahalar ve spor salonları, internet kafeler/salonlar ve elektronik oyun yerleri, bilardo salonları ve lunaparklar, tiyatro, sinema ve konser salonları, yüzme havuzu, hamam, kaplıca, sauna vb. yerlerin 22.00’den sonra faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi.

 

ÇALIŞMA SAATLERİNDE DÜZENLEME YAPILACAK

 

Valilik tarafından yapılan bir açıklamaya göre de Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere tüm özel sektör (sanayi tesisleri dahil) kuruluşlarında uzaktan ve/veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde faydalanılmasının sağlanmasına karar verildiği belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu