Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de 220 Çiftçiye Sudan Otu Tohumu Dağıtıldı

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen bir proje kapsamında, Balıkesir'in 11 ilçesinde 220 çiftçiye sudan otu tohumu dağıtıldı.

Balıkesir’de 220 Çiftçiye Sudan Otu Tohumu Dağıtıldı

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen bir proje kapsamında, Balıkesir’in 11 ilçesinde 220 çiftçiye sudan otu tohumu dağıtıldı. Bu proje, tarım arazilerinin daha etkin bir şekilde kullanılmasını amaçlıyor.

Sorgum sudan otu tohumu temini programı çerçevesinde gerçekleştirilen dağıtım, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla yapıldı. Bu programın finansmanında, Bakanlık tarafından %75 hibe destekleri sağlandı. Toplamda 7.000 kilogram sorgum sudan otu tohumu, 11 ilçede bulunan 220 çiftçiye ulaştırıldı.

Balıkesir'De 220 Çiftçiye Sudan Otu Tohumu Dağıtıldı

Dağıtım programına, İl Müdürü Erkan Alkan başta olmak üzere İl Müdür Yardımcısı Zafer Bozgül, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Kutfettin Deper, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kaan Erözmen, Altıeylül İlçe Müdürü Cemal Günaydın, Karesi İlçe Müdürü Resul Bütün gibi yetkililer ile teknik personeller ve üreticiler katıldı. Bu dağıtım programı, tarımsal üretimi desteklemek ve çiftçilere verimliliği artırmak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirildi.

 

 

Haber: Bülten

Balıkesir İl Müftülüğü’nden Yardım Tırı Yola Çıktı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu