Köşe Yazıları

Balıkesir’de Bayram Sabahları

Balıkesir’de Bayram Sabahları

Her Bayram ayrı bir heyecanla hazırlanır kahvaltı sofraları. Ramazan ayı geldi geçti. Hep derlerya sayılı gün gelir geçer. Günlerimiz sayılı…

Balıkesir Kahvaltısı

Bayramda kahvaltıda neler olur? Her kahvaltı özel ancak bayram kahvaltısı Balıkesir’deysek Balıkesir Kahvaltısı gibi olur. Peyniri ile bereketli şehrin kırsal meralarda otlanan hayvanlar sayesinde lezzeti süte ve süt ürünlerine geçer. Böylelikle peynir çeşidi bol olur. Körfez boyunca tatil için bölgemize gelenleri karşılayan zeytin ağaçlarından elde edilen zeytinyağları işte bu sofralara konan kahvaltının tadıdır.

Kahvaltıda Zeytinyağı

Balıkesir zeytini iri taneli olmaz irili ufaklı taneleri ile zeytinlerle ,domates ve bol bol yeşillik le hazırlanır kahvaltı. Bahçeli evi olanların bahçesindeki güllerden elde ettiği gül yaprakları da vardır bu kahvaltı sofrasında. Kadınlar gül yaprakların dan reçel yapar. Buram buram kokar gül reçeli bayram Kahvaltısında.

Ramazan Geldi Geçti

Bayram geldi. Bayramınız kutlu olsun. Ramazanı uğurladık. Yorgun geçti bu Ramazan çünkü seçim sürecine denk geldi ve insanlar koşuşturmaca içindeydi. Anlamadık çok. Sahur geldi akşam iftar saati derken birde baktık Bayram kapımızda. Coşkuyla geçen bir bayram olsun. Sevdiklerinize sevenlerinize huzur olsun bu bayram. Yolda olanlar trafikte sağlıkla gidip gelsin sevdiklerine…Ülkem bahar çiçekleri kokusunda….

Bayram Sevinci Bayramlık

Bayramlık sevinci olurdu eskiden. Bugün herşeyi satın alabilen bir toplum ve özellikle çocuklar bayramlık almanın sevincini maalesef yaşayamıyor.Halbuki bu sevinç parayla satın alınamayacak kadar büyük bir sevinç olur du…Kimler hatırlıyor…

31 Mart’ın Favori İlçesi Oldular

Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu