Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Mandacılıkta Yeni Bir Atılım

Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü liderliğinde yürütülen "Sağım Hijyeni ve Kaliteli Çiğ Süt Üretimi Projesi" kapsamında, Balıklı Mahallesi'nde faaliyet gösteren üreticilere önemli destekler sağlandı.

Balıkesir’de Mandacılıkta Yeni Bir Atılım

Balikesirde Mandacilikta Yeni Bir Atilim 1
Balıkesir’De Mandacılıkta Yeni Bir Atılım

Tarım Orman Bakanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, hijyen eğitimini başarıyla tamamlayan 162 manda üreticisine %100 hibeli Sağım Hijyeni Seti ve Mandacılığı Geliştirme Projesi çerçevesinde 1500 torba Çiğit Tohumu dağıtıldı.

Balikesirde Mandacilikta Yeni Bir Atilim 2
Balıkesir’De Mandacılıkta Yeni Bir Atılım

Hijyen ve Verimlilik: 162 Manda Üreticisine Destek

Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından koordine edilen program kapsamında, Balıklı Mahallesinde faaliyet gösteren manda üreticilerine yönelik sağım hijyenini artırmaya yönelik önemli adımlar atıldı. İl Müdürü Erkan Alkan, projenin hedefinin mandacılığı geliştirmek ve çiğ süt üretimini kaliteli hale getirmek olduğunu vurgulayarak, bakanlık ve belediye başkanlığı başta olmak üzere projede emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

Balikesirde Mandacilikta Yeni Bir Atilim 3
Balıkesir’De Mandacılıkta Yeni Bir Atılım

Toplamda 879 Sağım Hijyen Seti Dağıtıldı

Program kapsamında Balıkesir İl Müdürlüğü, 162 manda üreticisine %100 hibeli Sağım Hijyeni Seti ve Mandacılığı Geliştirme Projesi çerçevesinde 1500 torba Çiğit Tohumu dağıttı. İl genelinde yapılan çalışmalarda toplamda 879 sağım hijyen seti dağıtımı gerçekleştirilerek hayvancılık üretimi yapan birçok üretici desteklendi. Bu adımlarla bölgede mandacılık ve çiğ süt üretimi kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Haber: Bülten

Balıkesir Manda Mirasına Sahip Çıkıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu