Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Yola Dökülen Biber Küspesi 18 Aracın Çarpışmasına Neden Oldu: Bir ölü 10 Yaralı Var

Balıkesir’de Yola Dökülen Biber Küspesi 18 Aracın Çarpışmasına Neden Oldu: Bir ölü 10 Yaralı Var

Balıkesir‘de 18 aracın çarpışması sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

 

Balıkesir-Bursa kara yolunun 15. kilometresindeki Yeniköy mevkisinde, C.U. (55) yönetimindeki 10 AGD 046 plakalı tırdan yola biber küspelerinden dolayı kayan 18 araç birbirine çarptı.

Balikesirde Yola Dokulen Biber Kupesi 18 Aracin Carpismasina Neden Oldu Bir Olu 1 Yarali Var 01

1 Kişi Öldü, 10 Kişi Yaralı

Olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis, itfaiye, jandarma ve polis ekibi sevk edildiği belirtiliyor. Ayrıca, ilk belirlemelere göre araçlarda bulunanlardan bir kişi yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı ifade ediliyor. Yaralıların ise ambulanslarla yakınlardaki hastanelere götürüldüğü ve tedaviye alındığı belirtiliyor.

Balikesirde Yola Dokulen Biber Kupesi 18 Aracin Carpismasina Neden Oldu Bir Olu 1 Yarali Var 02

Ekipler Yolu Açmak İçin Gece Boyunca Çalıştı

Jandarma ekipleri yaşanan feci kazanın ardından kaçan tır sürücüsü C.U’yu kısa sürede gözaltına aldı. Ekipler yol temizleme ve araçları kaldırma çalışmasını sürdürüyor. Ayrıca, trafik ekipleri Ulaşımı alternatif yollardan sağlıyor. Balıkesir İtfaiye Daire Başkanı Halil Yılmaz kaza ile ilgili Merhaba’ya kısa bir açıklama yaptı. Yılmaz,  trafiği rahatlatmak için gece boyunca ekiplerinin çalıştığını belirtti. Özellikle araçları yoldan çekme ve iş makinaları ile yolda yıkama çalışması yaptıklarını ifade etti.

Balikesirde Yola Dokulen Biber Kupesi 18 Aracin Carpismasina Neden Oldu Bir Olu 1 Yarali Var 03

“Tır Kaçmayıp dursa ve Yolu Kesse bu Facia Olmazdı”

Kazaya karışan araç sürücülerinden Hayri Turoğlu, olay yerinde gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Turaoğlu kaza esnasında, 65-70 kilometre hızla seyrettiğini söyledi. Ancak, Salçaların yola yarım metre yüksekliğinde saçıldığını belirten Turoğlu, “Birçok araç çarpışmış, ben durdum ama arkamdan gelen tır bana çarptı. Aracım pert oldu, sonra aşağı inip vatandaşlara yardım ettik. Kazaya neden olan tır kaçmayıp dursaydı, yukarıya gelip yolu kesse bu facia olmazdı. Şimdi güvenlik güçlerince gözaltına alınmış.” ifadelerini kullandı.

Haber: Kamil Akyürek

Foto: AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu