Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’i Normalleşmede Neler Bekliyor?

Balıkesir’i Normalleşmede Neler Bekliyor?

 

Balıkesir’de herkes nefesini tutu ve 1 Mart’ta, Kabine toplantısında Normalleşme ile ilgili çıkacak kararları bekliyor. Peki, Balıkesir’i normalleşme sürecinde neler bekliyor?

 

Kalabalik Ornek

Sağlık Bakanlığı, İllerin Covid-19 vakaları ile ilgili haftalık verilerini yayınlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da, ‘yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşme’ sürecine başlayacaklarını açıkladı. Bakan Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin açıklamalarına göre, Bakanlık bir risk haritası hazırlıyor.

Risk Haritası Hazırlanıyor

Kulislere sızan bilgilere göre, hazırlanan haritada İllerin, durumuna göre “düşük”, “orta”, “yüksek” veya “çok yüksek” riskli olarak sınıflandırılacağı ifade ediliyor. Hatta Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, bu konuya dair bir açıklama da yaptı. Aydın, Habertürk’e açıklamasında İllerin, durumuna göre “düşük”, “orta”, “yüksek” veya “çok yüksek” riskli olarak sınıflandırılacağını söyleyen Aydın, bu gruplara göre kısıtlamalardan hangilerinin kaldırılacağı veya sürdürüleceğinin belirleneceğini belirtti.

Bakanlik Verileri

Sağlık Bakanlığı’nın Açıkladığı Haftalık Veriler Belirleyici Olacak

Söz konusu risk haritasında ki sınıflandırmada Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı haftalık veriler belirleyici olacak. Ancak, resmi olmayan verilere göre Balıkesir’de son iki hafta içinde yaşanan yeni vaka artışları var. Özellikle bu artış ve Balıkesir’de tespit edilen mutant virüs Balıkesir’in “Yüksek Risk”  sınıfına sokabilir. Uzmanlar, bu veriler dikkate alındığında Balıkesir’de kademeli  normalleşmenin olası olmadığını ifade ediyor. Uzmanlar, Ancak vaka sayılarının düşmesi ile birlikte normalleşme sürecinin başlayacağını  belirtiyor.

Haber: Kamil Akyürek

Riskli Nokta Ilisik

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu