EkonomiGündem

Balıkesir’in İhracat Değeri Artıyor

Burhan Aydemir: '2024 Ocak ayında Balıkesir’de Faaliyet illerine göre ihracat 202 milyon dolar, işletmelerin kanuni merkezlerine göre ihracat ise 100 milyon dolar'

Balıkesir’in İhracat Değeri Artıyor

Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan Aydemir tarafından hazırlanan Balıkesir Ekonomisindeki Gelişmeler Raporu, Ocak 2024 dönemi verilerine göre Balıkesir’de ihracat değerlerindeki artışın devam ettiğini ortaya koydu.

Raporda yer alan verilere göre, 2024 Ocak ayında eski uygulamaya göre 100 milyon dolar olan Ocak ayı ihracatı, yeni uygulamada yüzde 102,3 artışla 202 milyon dolara yükseldi.

Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan Aydemir, konuyla ilgili değerlendirmesinde, “TÜİK yeni bir düzenleme yaparak firmaların ‘kanuni merkezlerine’ ve ‘faaliyet illerine’ göre il bazında ihracat rakamlarını yayınladı. 2024 Ocak ayında Balıkesir’de Faaliyet illerine göre ihracat 202 milyon dolar, işletmelerin kanuni merkezlerine göre ihracat ise 100 milyon dolardır. İhracat, bir önceki yılın Ocak ayında ise 89 milyon dolardır. 2024 Ocak ayı ithalatı; Aralık ayı ile aynı olurken, 2023 yılı Aralık ayına göre yüzde 47 artmıştır.” şeklinde ifadeler kullandı.

 

 

Haber: Bülten

Balıkesir’de 140 Bin 662 Şahıs Sorgulandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu