GündemEkonomiİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Balıkesir’in Kalbi 10 İl’de Atıyor

Balıkesir’in Kalbi 10 İl’de Atıyor

 

Yüzyılın Depreminin yaşandığı Kahramanmaraş merkezli iki sarsıntının ardından Balıkesir’den bölgelere giden yardımlar için seferberlik başladı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7, 7.6 büyüklüğündeki depremler için deprem uzmanları asrın felaketi yorumlarını yaptı.

 

123 10

Balıkesir’den giden yardımlarla ilgili Balıkesir Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Nurullah Bozkır Merhaba Gazetesi’ne özel açıklama yaptı. Başkan Bozkır, “İnsanın canı nerede yanarsa canı orada atar. Bizim de canımız deprem felaketini yaşayan on ilimizde atıyor” dedi.

 

4345

“Tek Bir Vücut Olduk”

Büyük depremle asrın felaketinin yaşandığını söyleyen Balıkesir Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Nurullah Bozkır, depremin ikinci gününden itibaren yardımların toplanmaya başladığını kaydetti. Başkan Bozkır, “Kahramanmaraş merkezli arka arkaya yaşanan iki deprem ülkemize asrın felaketini yaşattı. Bu depremler ülkemizi yıktığı gibi bizleri de yıkmıştır. Ülkemizi tek bir vücut olarak görüyorum. İnsanın canı nerede yanarsa canı orada atar. Neresi hastaysa bütün canı oradadır. Bizim de canımız deprem felaketini yaşayan on ilimizde atıyor ”dedi.

 

6666

Sebze ve Meyveciler Odası İhtiyaç Listesi Doğrultusunda Hazırlık Yaptı

Esnaf ve sanatkârlar olarak deprem bölgesindeki oda başkanları ile irtibat kurduklarını belirten Bozkır, “ Başkanlarımızdan ilk etapta neler yapabileceğimiz ve oradaki ihtiyaçlar konusunda bilgi aldık. İlk gün şokunun ardından ikinci gün yani salı günü bölgeden aldığımız ihtiyaç listesi doğrultusunda dört aracımızı hazırlamaya başladık ”dedi.

 

Aşevlerinin Kurulmasıyla Birlikte Yağ İhtiyacı Oldu

Bozkır, Kendilerine iletilen taleplerin su, süt, çocuk maması, bebek bezi, battaniye, kuru gıda, peynir, zeytin, sebze ve meyve olduğunu söyledi. Bölgede aşevlerinin kurulmaya başlamasıyla birlikte yağ ihtiyacı da bir hayli fazla oldu. Bozkır “Bizde geçen hafta arkadaşlarımızla bir araya geldik. Karizma Pazarı’nda tüm ihtiyaçları tırlara yüklemeye başladık. Sadece üyelerimiz değil, yardım tırlarını gören vatandaşlarımız çok büyük teveccüh gösterdi ve hızlı bir şekilde yardımları topladık ”dedi.

 

Pazarcılardan Büyük Fedakarlık!

Altıeylül Belediyesi tarafından deprem bölgesine gönderilmek için çarşamba pazarında kurulan odun toplama merkezinin işlerini engellememek üzere dün kurulan pazardan yaklaşık 40-45 pazarcının yerlerinden feragat ettiğini belirten Başkan Nurullah Bozkır, şu ifadeleri kullandı; “Çarşamba pazarında satış yapan bazı arkadaşlarımız Altıeylül Belediyesi’nin yardımlarını engellememek adına pazar yerlerini kendilerine ait olan yerde değil, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi önüne kurdular. Böyle bir durum olunca oradaki yolun kapanmasına yönelik vatandaşlarımız hiçbir söz etmediler. Gün dayanışma ve birlik beraberlik günüdür. Yardımlaşmayla bu sürecin üstesinden geleceğiz ”

 

Merhaba Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu