Eğitimİlçe Haberleri

Balıkesirli Çocuklar Yazarlarla Buluşuyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Balıkesir'de çocukların dil becerilerini geliştirmeyi ve düşünce dünyalarını zenginleştirmeyi amaçlıyor. Proje, öğrencilere dilin güzelliklerini keşfetme fırsatı sunuyor.

Balıkesirli Çocuklar Yazarlarla Buluşuyor

Balikesirli Cocuklar Yazarlarla Bulusuyor 1
Balıkesirli Çocuklar Yazarlarla Buluşuyor

Yazarlar Minik Yazarlarla Buluşuyor

Proje kapsamında, okul öncesi eylem planının bir parçası olarak düzenlenen yazar davetleri ile öğrenciler, deneyimli eğitimci yazarlarla bir araya geliyor. Yazarlar, kitap yazım ve basım süreçlerini miniklere anlatırken, aynı zamanda müzik eşliğinde eğlenceli oyunlar oynuyor. Yazdıkları kitapları öğrencilerle paylaşan yazarlar, hikâyelerinin şarkılarını ukulele eşliğinde çalarak çocuklarla keyifli anlar yaşıyor.

Balikesirli Cocuklar Yazarlarla Bulusuyor 2

Etkinlikler ve İmza Günleriyle Renkleniyor

Projenin bir diğer ayağı ise etkileşimli kitap okuma etkinlikleri ve imza günleri. Eğitimci yazarlar, öğrencilerle soru cevap şeklinde sohbet ederken, kitaplarını imzalayarak öğrencilerle daha yakın bir ilişki kuruyorlar.

Yazarlar, Okulları Geziyor

Proje, farklı okullarda gerçekleştirilen etkinliklerle sınırlı kalmıyor. Eğitimci yazarlar, çeşitli okulları ziyaret ederek öğrencilerle buluşuyor. Örneğin, Eğitimci Yazar Tülay Balyemez “Kabuğumdaki Sır” kitabı ile birçok okulda söyleşilere katılırken, Eğitimci Yazar Gülay Ünal da “Şıngır Şıngır da Gezerim” kitabı ile öğrencilerle bir araya geliyor.

Balikesirli Cocuklar Yazarlarla Bulusuyor 3

Öğrencilere Karne Hediyesi

Projede yer alan okul öncesi öğretmeni ve eğitimci yazar Tuba Özdemir, “Kaç Tane Kutup Olabilir ki?” adlı çocuk öyküsü ile öğrencilerle buluşuyor. Ayrıca, Özdemir’in ilk baskısı Balıkesir AKUB üyeleri ve hayırseverlerin destekleriyle gerçekleşen kitaplar, depremzede öğrencilere karne hediyesi olarak gönderiliyor.

Dilimizin Güzellikleri Geleceğe Taşınıyor

Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin öğrencilere dilin kültürel öğelerini ve güzelliklerini aktarmak adına büyük önem taşıdığını belirten öğretmenler, lise öğrencilerine yaratıcı yazarlık ve öğretmenlere masal anlatıcılığı eğitimleri vererek projeye katkı sağlıyorlar. Ayrıca, farklı şehirlerde çevrim içi eğitimlerle okur-yazar buluşmaları düzenleyerek projeyi daha geniş kitlelere ulaştırıyorlar.

Haber Merkezi

Öğrenciler Müdür Tatlı’yla Sohbet Etti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu