GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Balipten Balıkesir Vizyon Deklarasyonu

Balipten Balıkesir Vizyon Deklarasyonu

Şehrin istihdamına yön veren kuruluşların İnsan Kaynakları yöneticileri Balıkesir’in bugününü ve geleceğini değerlendirerek şehri yönetenlere çağrıda bulundu.

Balıkesir’de çeşitli kuruluşlarda insan kaynakları yöneticisi olarak görev yapan ve Balıkesir İnsan Kaynakları Platformu (BALİP) bileşenleri arasında yer alan yöneticilerin Balıkesir’i yönetenlere yaptığı çağrı şöyle:

“Bilişim ve hizmet sektöründe  yüksek katma değerle çalışan firmalar cazip yatırım olanaklarıyla Balıkesir’e davet edilmelidir. Balıkesir’in büyük metropollere yakın, sakin ve doğal bir kent olması büyük kentlerdeki nitelikli beyaz yakaların tercihi için bir avantajdır ve bu avantaj özellikle pandemi sonrası dönemde iyi değerlendirilmeli şehri yönetenlerce korunmalıdır. Balıkesir’in sunabileceği daha insani ve nitelikli yaşam olanağının tanıtımı iyi yapılmalıdır. Şehirde eğitim, sağlık, konaklama, eğlence ve alışveriş imkanları çeşitlendirilmelidir. Balıkesir doğal avantajlarını kaybetmeden geliştirilmelidir.”

DOĞALLIĞIMIZ AVANTAJIMIZ OLSUN

İsmail Orhan Sönmez – BEST A.Ş IK ve Endüstriyel İlişkiler Direktörü :

“Ben Balıkesir’in geleceğinin bir ağır sanayi kenti ya da tarıma dayalı bir sanayileşmeden daha çok şehrin günümüzde en önemli katma değeri yaratan nitelikli beyaz yakalıların çalışmayı ve yaşamayı seçecekleri bir kente dönüşmesinde  yattığını düşünüyorum. Konumumuzu, doğallığımızı ve henüz kozmopolit bir metropole dönüşmeyişimizi avantajımız olarak kullanabiliriz. ”

BEYAZ YAKALILAR İÇİN ALTYAPI

Altuğ Ekinil- İŞBİR Senteik Dokuma IK Direktörü :

“Eğer Balıkesir’e beyaz yaka göçü istiyorsak tüm bileşenler olarak, yerel yönetimler, sivil toplum kurumları, sanayiciler, esnafları alt yapıyı hazırlamamız gerekir. Okuluyla, hastanesi ile, kafesi, Restaurantı, sosyal yaşam alanları ile, yoluyla hazır olmamız gerekiyor.”

ÇALIŞMA HAYATINDA 24. SIRADAYIZ

Ayhan Lafçi – BANVİT İnsan Kaynakları Müdürü :

“Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan “İllerde Yaşam Endeksi Değerleri” araştırması iller açısından son derece çarpıcı sonuçları ortaya koyuyor. Genel sıralamada 7’nci sırada kendine yer bulan Balıkesir için de, alt detaylara baktığımda gelişime açık bir çok alan karşımıza çıkıyor. Konut olanakları sıralamasında 27’nci sırada olan Balıkesir, Sağlık koşullarında daha da gerilerde 33’ncü sırada bulunuyor. Yine Güvenlik konusunda Balıkesir 35’nci sıralara gerilerken, çok çok önemli bir veri olan Sivil Katılım (yani sivil toplum kuruluşlarının yerel yönetim kararlarına katılımı) konusunda ise 36’ncı sırada yer buluyor. Hal böyle olunca da Çalışma Hayatı sıralamasındaki yerinin 24’ncü sıralara gerilemesi şaşırtıcı olmuyor.”

TÜM SEKTÖRLERE DESTEK

Erol Yıldız – Ekosinerji İnsan Kaynakları Müdürü :

“Biliyorsunuz ki şehrimiz sanayi, endüstri, tarım, hayvancılık, turizm ve maden bölgesi gibi özelliklere sahip güzide bir şehirdir, bir sektörü zenginleştirip diğer sektörlere önem vermezsek cazibe merkezi olmaktan çıkarız, kanaatimce tüm bu alanlarda gelişmek için yönetim mercilerimiz iyi bir planlamayla ve her sektöre vereceği destek ile her alanda gelişim göstermeyi başaracaktır.”

BALIKESİR STRATEJİK KONUMDA

Şirin Yarış – YARIŞ KABİN İnsan Kaynaklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi

“Balıkesir tam geçiş noktası olan bir şehir olması sebebiyle de çok önemli ve stratejik bir konumda . Körfeze de yakınlığı sebebiyle son dönemlerde çok tercih edilen istihdam sağlayan şehirler arasında ilk sıralarda.”

GELİŞİMİN MERKEZİ OLABİLİRİZ

Umut Adil Aksoy – EĞİNLİOĞLU ZİNCİR İnsan Kaynakları Sorumlusu:

“Şehrimizin yıllardır olduğu şekliyle diğer gelişmiş büyük şehirler arasındaki  köprü konumundan çıkıp yatırımın merkezi, ayrıca gelişimin merkezi olması gerekmektedir.”

GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇMEK MÜMKÜN

Turgay NAZLIMOĞLU – YERSA İnsan Kaynakları Müdürü :

“Unutmayalım ki, şehrimizde sanayinin gelişmesi demek, eğitim seviyesinin ve yaşam kalitesinin artması demektir. Diğer büyükşehirlere göçün de önüne geçebilmeyi mümkün kılar sanayinin gelişmesi.”

TARIM MERKEZİ HAYAL DEĞİL

Yakup Kadir Balkan – YARIŞ KABİN A.Ş Finans Müdürü

“Balıkesir’in Türkiye’nin değil, dünyanın tarım merkezi olmasını hayal etmek ütopya mı, yoksa imkânsız denilenler hayal etmekle mi başlar? Neden bir yabancı sanayicinin şehrimizde 5.000 kişiye iş imkânı sağlayacak bir fabrika açmasını bekliyoruz yıllardır? Ayrıca neden o yabancı sanayinin bizim ürettiğimizi alan müşteri olabileceğini hayal etmiyoruz?”

YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ

Hakan Özdemir – KASTAMONU Entegre İnsan Kaynakları Müdürü :

Balıkesir de yetişmiş insan gücü vardır ancak bu insan gücünün önemli bir kısmı  önceki yıllarda diğer gelişmiş sanayi şehirlerine gittiğinden dolayı şehir ekonomisine doğrudan bir  katkı sunamamaktadır.

KALİFİYE BEYAZ YAKALILAR

Güzin Taşkın Karaman- İnsan Kaynakları Müdürü :

“Marmara Bölgesi’nde yer alan Balıkesir bu anlamda hem İstanbul, Bursa gibi şehirlere yakınlığı hem de doğal yaşam alanlarına ulaşım konusunda büyük şehirlerde yaşamak istemeyen ve ayrıca ekonominin can damarı olan işletmelerin başarılarında çok büyük öneme sahip kalifiye beyaz yakalıların tercih sebebi olmaya aday.”

Gamze Uzun – EKOSİNERJİ İnsan Kaynakları Uzmanı

“Cazip nokta haline gelen Balıkesir de yaşam şartlarının, sosyal olanakların, eğitim olanaklarının arttırılarak donanımlı beyaz yaka personellerin ilimizi tercih etmeleri sağlanabilir.”

BÜYÜKŞEHİRDE YAŞAMAK ZORUNLULUK DEĞİL

Enis Oruç -A101 Mağazacılık Mali ve İdari İşler Müdürü :

“Metropollerde yaşayanların hayalinde neden hep daha küçük şehirlerde hatta bir sahil kasabasında olmak var? Büyük şehirlerde yaşamak bir zorunluluk mu?”

Sümeyra Lostar- WILMONT OTEL Müdürü :

“Artık bilindiği gibi bilişim sektörleri son yıllarda fazlası ile gelişme noktasında büyük bir ivme kazandı. Bu gibi yerinde hizmet verme zorunluluğu olmayan sektörlerin Balıkesir’i tercih etmeleri noktasında, belki de Balıkesir yöneticileri öncülük sağlamalılardır. Kaldı ki Balıkesir konum olarak avantajlı durumda iken, ayrıca neden tercih edilmiyor olsun ki.”

KAMUSAL BİLİNÇ

Zafer Mizan- BEST A.Ş IK ve Endüstriyel İlişkiler Yöneticisi :

“Kente gelecek insan kaynağının ve bununla birlikte üniversite öğrencilerinin ihtiyaç ve beklentilerini gözeterek, doğrudan doğruya kentte yaşayanların önceliklerini ve yaşam kalitesinin arttırılması sağlanabilir. Kamuya açık yeşil alanları çoğaltarak, demiryolu ile bölünmüş olan Balıkesir’de öncelikle kentin iki yakasını fiziksel ve sosyal anlamda bir araya getirecek projeler geliştirmeli, Balıkesir halkını yaya ve bisiklet gibi çevre sorunlarına duyarlı ulaşım türlerine yönlendirerek bu doğrultuda da kamusal bilinç yaratılabilmelidir.”

BEYAZ YAKALILARI BALIKESİR’E ÇEKMEK İÇİN…

Ebru Özbalkan- A101 Mağazacılık İnsan Kaynakları Şefi :

“Davet organizasyonları, kongre ve sempozyumların şehrimizin tanıtılması için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer bunu yapmayı başarabilirsek zincirde yer alan halkayı daha fazla kuvvetlendirip, işinde uzmanlaşmış beyaz yakalıları daha rahat bir şekilde Balıkesir’imize çekebiliriz. Dolayısıyla İstanbul ve sanayisi güçlü diğer şehirler gibi, Türkiye’ye ekonomik açıdan destek veren bir şehir olma yolunda ilerleyebiliriz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu