Gündemİlçe HaberleriÖzel Haberler

BALYA’DA TOPYEKÜN KAZANÇ

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga Balya’da ne yapabiliriz? Sorusu ile pekçok konuda yapılabilecek işler ve çalışmalar olduğunu belirterek “Balya’da Balyalı ile Birlikte ilerleyeceğiz” dedi.

SOSYAL HİZMETİN İÇİNDE İÇİNDE BALYALI VAR

Balya Belediyesi’nin rutin hizmetleri yerine getirdiğini söyleyen Başkan Orhan Gaga Balya’da “değerlerimiz yaşayacak” diyerek Balya’da yaşayan insanların beceri konusunda seviyelerinin yüksek olduğunu söyledi. Belediye bünyesinde kendisinin de içinde yer alacağı bir tiyatro grubu oluşturacaklarını, sosyal etkinliklerde ve eğlencelerde Balyalı çocukların söyleyip Balya’lı genlerin çalacağı enstrümanlar olacak. Balya’lı kendi kıyafetini kendisi tanıtacak. Bunları Kurtuluş etkinliklerimizin olduğu günlerde yaptık ancak daha iyilerine hazırlığında tohumlarını bugünden attık” dedi.

ÜRETEN BİR BALYADA KAZANÇ SAĞLAYAN PROJELER

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga Belediye desteği ile ilçede yapılacak projelerin sosyal boyutlarının yanısıra ekonomik gelişime de katkı sunacak projeleri olduğunu söyledi. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızı üretimle birlikte kazanca dönüştürmenin yollarını aradık ve bulduk adım attık. Aynı zamanda ileride daha çok hissedilecek olan üzerinde çalıştığımız farklı projelerimizde var. Projelerimiz arasında hangileri Balya için daha uygun seçilip belirlenip uygulama aşamasına hemen geçilecek. Çalışıyoruz. Daha fazla çalışarak başardık ve başaracağız” ifadelerine yer verdi.

“BALYA’DA Kİ ÖLÜ TOPRAĞINI ATIYORUZ”

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga Balyan’nın üzerindeki ölü toprağını atacaklarını ve değişimin Balyalı ile birlikte gerçekleşeceğini söyledi. Balya’da yapılan ve yapılacak projelerin olduğunun altını çizen Başkan Gaga söz verdiklerimiz vardı bazıları yerine getirildi ve daha güzel daha ileriye taşınabilecek Balya ve Balyalılar için çalışıyor ve hepbirlikte başarıyoruz başaracağız” dedi.

Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, “Kırsaldaki sıkıntılar için projelerimiz var. Örneğin bir kooperatif çalışması. Bizim Belediye olarak destek olduğumuz önemli bir proje bu. Geçmiş dönemde İzmir Belediye Başkanı olan Aziz Kocaoğlu, Tire Süt Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük önemli sıfır bataktan bugünlere gelen deneyimli bir kooopertif. Farklı düşüncelerimizde var. Tabi ki uygunluğuna bakılacak ve bu doğrultuda yol alınacak. Güneş panelleri kurdurmak istiyoruz. Uygun olan hangisi güneş mi rüzgar enerjisi mi. Bu konularda ne yapabiliriz? Sorusuyla yola çıkıp sisteme dahil edilen ve edilecek projeleri ortaya koyacak ve başaracağız. Balya için birşeyler yapmak istiyorum. Balya’nın makus talihini birlikte yenmemiz lazım. Balya’nın üzerindeki ölü toprağını yıkmamız lazım. Bizim mücadelemiz bunun için.” dedi.

“EKİBİMLE BİRLİKTE BUGÜNLERE GELDİK”

“Samimi olacaksınız. İnsanlar samimiyeti ve yapmacıklığı anlıyorlar” diyen Başkan Gaga görüntüm ciddi olabilir ancak gönlüm var insanları seven vidanım var insanları yürekten gören” dedi. Esnaf bir ailenin oğluyum diyen Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga Cumhuriyet Halk Partisinde de ailesinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Sol kimliği ağırlıklı olan Gaga Ailesinden gelen biri olarak bu benim avantajım diyen Orhan Gaga Balya’nın adeta ulağı olduğunu söyledi. Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, “Balya Sevdalısıyız diyorum. Ben Balyalının bugüne kadar isteklerini hiç kırmadım. Eşim bile benim işimi yamıyor ama başkalarının işine koşuyorsun der. Böyle bir yapım var benim. İnsanları seviyorum ve içimden, gönlümden geliyor. Haliyle karşılıkta buluyor.” dedi. 7 düveli CHP’li olan Gaga ailesinin bir ferdi olarak Orhan Gaga, “ne yapabiliriz” diyerek siyasette ilerlediklerini belirterek çalıştıklarını söyledi. “Ekibimle birlikte bugünlere geldik” diyerek, “ Gençlik Kollarına, CHP’ye katılım sağlamak isteyen gençlerin, kendilerine gelerek partiye üye olmak istediklerini söylemesiyle birlikte beraberinde gençlerinde CHP için çalıştıklarını söyledi.

“KALKINMA İÇİN ÜRETİM
ÜRETİM İÇİN PROJE ADIMI”

Başkan Orhan Gaga Balya Belediyesi’nin düzenlediği “Kırsal Kalkınma İçin Kooperatifçilik ve Tire Süt Kooperatifi Örneği” konulu panel düzenlediklerini söyledi. Kooperatifçilik konusunda uzmanların katıldığı panelde Balya için düşünülen Tire Süt Kooperatifi modeli enine boyuna tartışıldığını ve doğru örneklerin Balya’da uygulamasını yapmak istediklerin belirtti. Kırsalşdaki sıkıntıları çözme noktasında fayda sağlayacak olan projemizde Balya için farklı bir şeyler yapmalıyız. Üretici için, köylü için bir şeyler yapmalıyız. Birlikte kalkınacağız, birlikte büyüyeceğiz anlayışı ile hareket ediyoruz” dedi. Başkan Gaga çalışmak, üretmek, kalkınma demek, hakça paylaşım demek, birlik, beraberlik, dayanışma demek, sevgi, barış, aydınlık demek; Atatürk’ün çizdiği yol demek. Atamızın çizdiği yol demek, biz bu yolu Balya’da çizeceğiz, hep birlikte Atamızın izinden bu kooperatif vasıtasıyla da, Balya’yı ayaklandıracağız.” Haber Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu