Etkinlikİlçe Haberleri

Bandırmalılar 8 Mart Etkinliğinde Ses Getirdi

Bandırma Belediyesi ve Bandırma Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin iş birliğiyle düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği, unutulmaz bir geceye ev sahipliği yaptı.

Bandırmalılar 8 Mart Etkinliğinde Ses Getirdi

Bandirmalilar 8 Mart Etkinliginde Ses Getirdi 1

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kadın Meclisi’nin 2023 yılındaki çalışmalarının slayt sunumuyla devam eden programın açılış konuşmasını, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Karaaslan yaptı.

“Gerçekliğine engel olamazsınız”

Kadın ve erkek eşitliğine vurgu yapan Karaaslan, “Emeğimizin değer gördüğü her gün bizim için 8 Mart. Programın adı Pembe TV çünkü renklerin cinsiyeti yok. Erkekler de pembe giyebilir. Erkek dediğin ağlamaz, kadın dediğin kibar olur gibi sözlerle, davranışlarla gerçek farklılıklarımızı ve özelliklerimizi göremeyiz. Farklılıklarımızı keşfettiğimiz, kabul ettiğimiz an daha özgür, daha bağımsız, kendi olabilmeyi tamamlamış, başarmış bir toplum oluruz. Farklılıkları bugün görmezden gelmek en fazla yok saymak olur. Gerçekliğine engel olamazsınız. Bastırılmış olan herhangi bir şey eninde sonunda daha yüksek bir basınçla kendini kabul ettirir ve gerçekleşir” şeklinde konuştu.

Kadın Haklarından Asla Vazgeçmeyeceklerini Vurguladı

Kadınların haklarından hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Karaaslan, şunları söyledi: “Fiziksel istismara maruz kalmadığımız, sadece kadın olmamız nedeniyle küçük görülmediğimiz, çocuk yaşta evlendirilip hayallerini tül parçalarında unutmadığımız, istikbalimizin bir kravata, bir takım elbiseye teslim edilmediği, yasaların yettiği ve ölümlerin bittiği, güçlü olmak zorunda kalmadığımız, aydınlık günleri diliyor, kendimizi belirli ve gün ve haftalarla avutmuyoruz. Gücünü Mustafa Kemal Atatürk’ün o işaret ettiği, eşit ve çağdaş kadından alarak, emek hakkımızdan saygı ve güven gördüğümüz bir de hayata sahip olmaktan, korkusuzca yaşamaktan, çocuk ve kariyeri aynı anda yapmaktan, ertelenmiş haklarımızı bir bir almaktan, kız gibi yapıp en iyisini yapmaktan, saçlarımı rüzgarda özgürce savurmaktan, kahkahalarımızdan en önemlisi Cumhuriyetimizden asla vazgeçmiyoruz.”

Bandırmalılar Alkışlarla Eşlik Etti

Program, Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Bahar Vardar’ın Türk Halk Müziği şarkılarını seslendirmesiyle devam etti. Diksiyon ve Tiyatro Atölyesi tarafından hazırlanan “Pembe TV” tiyatro oyunuyla kadın tacizleri anlatıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik, Bandırmalıların büyük beğenisini topladı. Ardından diksiyon atölyesi kursiyerleri tarafından “Kadınım Ben”, “Kadın”, “Nasıl mı Katlanıyorum” isimli şiirler okundu. Okunan şiirlerin ardından sahne alan ritim atölyesi, yaptığı performansla alkışlar eşliğinde dinlendi. Programın sonunda Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Özdemir, kursiyerlere sertifika takdim etti.

Haber: Bülten

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Kadınlar Günü Mesajı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu