Gündem

BASAF “FIAP Sergi Salonu” Unvanı Aldı

BASAF “FIAP Sergi Salonu” Unvanı Aldı

 

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu TFSF yönetiminin FIAP nezdinde girişimleri ile Balıkesir’de bulunan TFSF üyesi BASAF Balıkesir Fotoğraf Derneği’nin bünyesindeki Fotoğraf Müzesi sergi salonu, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP’ın sergi salonu unvanını kullanmaya hak kazandı.

319188860 604428131485888 5284975838333539929 N

199 Ülkenin İçinden Sadece 30’unda Var
BASAF ve FIAP arasında imzalanan protokole göre sergi salonu sadece Türk sanatçılara değil, aynı zamanda uluslararası fotoğraf sanatı çalışmalarına da ev sahipliği yapacak. Dünyadan 199 ülkenin temsil edildiği FIAP, bu unvanı sadece 30 galeriye verdi. Bunlardan bir tanesi de Balıkesir oldu. Balıkesir’deki galeri Türkiye’nin Konya Sille Sanat Sarayı galerisi ve TFSF Genel Merkezinin Ankara’daki galerisi dışında 3’üncü galerisi oldu. Galerinin FIAP temsilciliğini ise BASAF üyesi Nedim Yalçın Kiremitçi yürütecek.

 

Şubat Ayında Resmi Açılışı Olacak

Bina daha önce Vali Utku Acun’un girişimleri ile Balıkesir Sanat Fotoğrafçıları Derneği’ne Fotoğraf Müzesi ve Gösteri Merkezi Binası olarak kullanılmak üzere tahsis edilmişti. Şimdi ise aynı yer “FIAP Sergi Salonu” unvanı aldı. Galerinin yeni unvanıyla resmi açılışı ve plaket asılma töreni TFSF ve FIAP Yönetim temsilcilerinin katılımı ile TFSF’nin “Cumhuriyetimizin 100. yılı ve TFSF 20. Yılı Kutlama Programları” çerçevesinde 2023 Şubat ayı içinde yapılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu