GündemEkonomiTürkiye Gündemi

BASİAD: “Haziran Ayında Balıkesir Yatırımları Tarihi Zirvesinde”

BASİAD: “Haziran Ayında Balıkesir Yatırımları Tarihi Zirvesinde”

 

Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği 12 Eylül 2022 Pazartesi günü toplantı gerçekleştirdi.

 

BASİAD BAŞKANI ÜMİT BAYSAL YAPILAN YATIRIMLARI DEĞERLENDİRDİ

Gerçekleştirilen toplantıda BASİAD tarafından hazırlanan ve Balıkesir’in 2022 yılı Ocak-Temmuz dönemi yatırımlarının araştırıldığı rapor ışığında Balıkesir yatırım pozisyonunu ele aldı. Başkan Ümit Baysal Haziran ayında yapılan yatırım başlangıçları ile Balıkesir’in yatırımlarının zirve yapmasının Balıkesir yatırımlarının geleceği açısından umut verici olduğunu söyledi.  BASİAD Başkanı Ümit Baysal Haziran ayında Balıkesir’de gerçekleştirilen yatırımları umut verici ve tarihi zirve olarak değerlendirdi.

BALIKESİR’DE 2022 OCAK-TEMMUZ YATIRIMLARI GÖZE ÇARPTI

BASİAD’ın değerlendirdiği rapora göre; Haziran 2022 içinde ülke genelindeki yatırım sayısı bin 335 ile çok büyük bir orana ulaşırken Balıkesir’deki yatırım başlangıçları ise 27’ye ulaştı. Toplantıya katılan üyeler raporla ilgili görüşlerini ifade etti. Ocak-Temmuz 2022 Balıkesir Yatırım Dönemimde göze çarpan yatırımlar ise:

Polimetal Madencilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 2 Milyar 212 Milyon 183 Bin 25 TL, Bps Balıkesir Patlayıcı Maddeler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 296 Miyon TL, Mrs Kağıt Karton Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 207 Milyon TL,Cargıll Tarım Ve Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi 167 Milyon TL, Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri Anonim Şirketi 128 Milyon TL olarak gerçekleştiği bildirildi.

BASİAD BAŞKAN YARDIMCISI SELÇUK SAVAŞ’’ EN BÜYÜK YATIRIMLARDAN BİRİ’’

BASİAD Başkan Yardımcısı Selçuk Savaş Haziran ayında yatırım sayısındaki büyük artışın yanı sıra Polimetal Madenciliğin 2 Milyar 212 Milyon 183 Bin 25 TL tutarındaki yatırım başlangıcı Balıkesir yatırımları penceresinden kolay kolay kırılamayacak ve bugüne kadar görülmüş yatırımların en büyüklerinden biri olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu