Köşe Yazıları

BAÜN Kampüste Yürüyüş ve Bisiklet Yolları

Geçtiğimiz günlerde yılın bu en hareketli haftasında Türkiye’nin dört bir yanında, “Arabasız Gün” etkinliği başta olmak üzere aktif hareketliliği ve sürdürülebilir ulaşım yollarını öne çıkaracak çeşitli etkinlikler, konserler ve sempozyumlar düzenlendi.

Avrupa Hareketlilik Haftası; sürdürülebilir bir dünya ve yüksek yaşam kalitesi için hareketin, daha az enerji tüketiminin, temiz ve akıllı ulaşım biçimlerinin önemini vurguluyor.

Avrupa kıtasında hafta boyunca, yaklaşık 3.000 belde ve şehir, yerel paydaşlarla farkındalık artırma faaliyetleri ve etkinlikleri düzenleyerek aktif hareketlilik, toplu taşıma ve diğer temiz, akıllı ulaşım çözümleri lehine davranış değişikliğine teşvik ediyor.

Peki aktif hareketlilik BAÜN’de neler yapılıyor ve neler yapılacak?

Öğrencilerimizin bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle BAÜN Kampüs içerisinde KYK yurdu ile fakülte ve kampüs giriş kapısına kadar bisiklet yolu düzenlendi. Hedefimiz bu bisiklet yolunu kampüsten şehre kadar uzatarak uzakları yakın etmek. Pek yakında bu bisiklet yolları, bisiklet ve skoter desteği ile daha aktif ve kullanılabilir hale getirilecek.

Peki kampüste yürüyüş yapabileceğimiz doğayla iç içe olabileceğimiz yürüyüş yolları olacak mı?

Pek yakında BAÜN. Botanik Bahçesinde yaklaşık 2 kilometrelik orman içi yürüyüş parkuru öğrencilerin ve üniversite personelinin hizmetine açılacak. Çam ormanı içerisinde gölet manzaralı yürüyüş parkurumuz Öğrencilerimizi ve üniversite personelimizi bekliyor. Bu yürüyüş yolları Botanik Bahçesinin ilk etap çalışması, bundan sonra çalışmalar peyzaj çalışmaları ile devam edecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ile yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde gölete bakan sırtta rekreasyon alanı oluşturma projesi pek yakında tamamlanmış olacak. Böylece yürüyüş arasında ve sonrasında gölet ve kampüs manzarası eşliğinde insanlar dinlenme fırsatı yakalayacak.

Hedefimiz öğrencilerimiz için yaşanabilir yeşil bir kampüs…

Çocuklarda Zihin Sağlığı Üzerinde Ağaçların Etkisi//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu