EğitimÖzel Haberler

BAÜN Misya Topluluğu’nun Hedefi Bilim Sanat Ve Teknoloji

BAÜN Misya Topluluğu, Kültür, Sanat ve Teknoloji alanlarında çalışma yürütüyor. Misya Topluluğu'nun kurucuları arasında olan Hayati Özkan yerli ve milli ürün üretimine odaklı çalışıldığını belirtti. Topluluğun 600 üyesi olduğunu söyledi.

BAÜN Misya Topluluğu’nun Hedefi Bilim Sanat Ve Teknoloji

Baun Misya Toplulugunun Hedefi Bilim Sanat Ve Teknoloji 1

Hayati Özkan, Nurullah Bulut, Mustafa Saribuğa ve Sefa Bayezit liderliğindeki Misya Orta İrtifa Roket Takımı, geleceğin teknoloji ve inovasyon alanlarında çalışma yapıyor. Misya Topluluğu, gençlerin potansiyelini keşfetmelerine ve gelişmelerine olanak sağlıyor.

Roket Yarışmalarına Katılım Sağlandı

Misya Topluluğu üyesi Emircan Turan, “Biz Havacılık ve Uzay Teknolojileri  olarak geçtiğimiz sene 2023 yarışması için 10 kişilik bir ekip olarak bir araya geldik.”dedi. gazetemerhaba.com’a konuşan Turan,  ekip olarak temel amaçlarının Orta İrtifa olarak Roket yarışmasına katılmak olduğunu ve 15 aylık bir hazırlanma süreci yürüttüklerini söyledi.

Uçuşa Elverişlilik Kararı

Turan, “ ön AR-GE süreci yaptık. Uydu kuluçka yaptık. Öncelikle roketimizin tasarımını yaptık. Bize hali hazırda verilen yurt dışından gelen bir roket tipimiz var. O motora göre kompozit aksamlarını, stabil okuma arjini, ağırlık dengesini komple hazırlayarak tüm mühendislik işlemlerini yaptık. Bu çalışmalar sonucunda yaptığımız gövdenin uçuşa elverişli olduğunu karar verdikten sonra tasarımlarımızı o yönde üretim aşamasına geçirdik.

“Türkiye 6’ncısı Olduk”

Teknofest’in 3 aşamalı raporu var diyen Turan “; Ön Tasarım, Kritik Tasarım Raporu ve Atış Öncesi Hazırlık Raporu olarak. Ön tasarım raporunda, tasarımımızı yaptık ve gönderdik. Daha sonra Kritik Tasarım Raporu aşamasına geçmeye hak kazandık. Kritik Tasarım Raporu aşamasında da Türkiye 3’ncüsü olarak dereceye girmiş bulunuyoruz. Daha sonra Atış Öncesi Hazırlık Raporu’na geçtik. Atış Öncesi Hazırlık Raporu aşamasında da Türkiye 6’ncısı olduk.”

“El İşçiliğimizle Çalıştık”

Roketimizi 2bin 193 kilometre irtifaya kadar düşürdük diyen Turan, “ Roketimizin içerisinde paraşüt sistemleri, kurtarma sistemleri, anten, yerdeki haberleşme sistemleri ve uydu da ek olarak yedek gövdelerimiz var. Gövdelerimiz metalden değildir. Kompozit olarak kendimiz ürettik. Yapım sürecinde cam elyaf bir malzeme kullandık. Hepsini kalıp usulüyle el ile yaptık. Hiçbir şekilde makine kullanmadık ve kendimizi geliştirmek amacıyla el ile yaptık. Bu şekilde yarışmayı kazandık ”şeklinde konuştu.

“Bu Sene Takım Olarak Yarıştayız”

Bu sene Teknofest’te  takım olarak yarışacağız. Hedefimiz 5 kilometre ve üzeri roket tasarlamak. Şu an ön tasarım raporumuzu yolladık. Sonuçların açıklanmasını bekliyoruz. Umarım orada da bu şekilde uçurup, sergileme imkanımız olur” dedi.

Mod Uydu yarışması için ilk aşamalar gerçekleştirildi

Gelecek yarışmalar için çalışmalara başladıklarından bahseden Sefa Bayezit, “Geçen sene roketimizi yaptıktan sonra bu sene de Mod Uydu yarışmasına katılmaya karar verdik. Mod uydu yarışmasında da geçen sene yaptığımız sistemin biraz daha gelişmişini biraz daha üstüne koyarak, gerçek uydu sisteminin model haline veya daha minik halini yapacağız. Onunda ilk aşamalarını gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Bilim Sanat ve Teknoloji

Misya Topluluğu’nun başarı dolu yolculuğu, sadece üniversite duvarlarının ötesinde değil, Türkiye’nin teknoloji ve kültür sahnesinde de önemli bir iz bırakıyor. Bilim, sanat ve teknolojiyi bir araya getiren bu öğrenci topluluğu, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.

Misya Orta İrtifa Roket Takımı TEKNOFEST’de ismini duyurdu

Misya Topluluğu’nun teknoloji odaklı ekipleri arasında yer alan Misya Orta İrtifa Roket Takımı, Türkiye’nin en önemli teknoloji etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST 2023’te büyük bir başarı elde etti. Rapor aşamalarında Türkiye’nin 3’üncüsü, fırlatma aşamalarında ise Türkiye 6’ıncısı olan Misya Orta İrtifa Roket Takımı, gelecek projeler ve başarılar için ismini teknoloji alanında duyurdu.

Misya Games, HUJAM’da derece sahibi

Misya Topluluğu’nun bünyesinde yer alan Misya Games ise başarılarına devam ediyor. Misya Games, Türkiye genelinde büyük ilgi gören HUJAM oyun geliştirme yarışmasında Türkiye 2’ncisi olarak büyük bir başarı elde etti. Bu başarı, Misya Topluluğu’nun teknoloji ve yaratıcılık alanlarındaki yeteneklerini bir kez daha ortaya koydu.

Haber Merkezi

Tübitak Bilim Olimpiyatları Fizik Takımı İzmir’de!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu