Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

BAÜN’e Botanik Bahçesi kuruluyor

Balıkesir Üniversitesi kampüsünde bulunan 20 hektarlık alanın Botanik Bahçe olarak hizmet vermesi için çalışmalar başlandı.

BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun göreve gelmesiyle birlikte BAÜN Botanik bahçesi yeniden gündeme geldi. Botanik Bahçesi içinde yürüyüş yolları yapılarak oturma bankları yerleşecek. Bahçede ilk olarak  tıbbi aromatik bitki bahçesi olacak.

Prof. Dr. Yücel Oğurlu bu çalışma sonrasında Yeşil Kampüs olma yolunda ilk adımların atılacağını ifade etti . Oğurlu :”Tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı , sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık oluşturan Green Metric platformuna dahil olmayı istiyoruz” dedi.

Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “2017 yılından beri burasının botanik parkı olması için çalışmalarımız var. Bu alanda bulunan gölette küçük bir ekolojik ortam var. Saha özel bir ekosistem haline gelmiş. 250’nin üzerinde bitki çeşidimiz var.  Yüzlerce su kaplumbağası, sazanlar ve ördeklerimiz  bu küçük gölet içerisinde hep birlikte yaşıyor. Geçtiğimiz senelerde DSİ’nin katkılarıyla mekanik ve fiziki temizlik yapıldı.  Temizlik sonrası bahçede ve gölette farklı canlıların da yaşayabileceği alanlar sağlanacak. Kampüste bulunan öğrenciler gölette yaşayan hayvanları besliyor. Yurtta kalan öğrenciler kahvaltılarını göl kenarında yapıyor bir nevi doğal bir terapi olmakta öğrencilerimiz için” şeklinde konuştu.

gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu