GündemÇocukçaEğitim

‘’BENİM GÜZEL VATANIM’’

Sevgili çocuklar bugün ‘’ÇOCUKÇA’’ sayfamızda Ayşebacı İlkokulu\Ortaokulu öğrencileri yer alıyor. Okullarında 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında hayatını bu vatan uğruna veren kahramanları anan çocuklar, vatan ve millet sevgilerini sizlerle paylaştılar.

Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu mübarek topraklarda nice kahramanlık destanları yazıldı. Tüm imkansızlıklardan imkanlar yaratıldı. Ama hiç vazgeçilmedi. İnançlar hiç yitirilmedi. Kurtuluş Savaşı’nda canla, başla mücadele eden kahramanlarımızın torunları büyüdü. 15 Temmuz’da hainlere geçit vermediler. Şimdi destanlaşan bu kahramanlık öyküsü çocuklarımızın hatıralarında. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında kahramanca canlarını feda eden şehitlerimizi anmak için program hazırlayan Ayşebacı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, vatan ve millet sevgilerini ‘’ÇOCUKÇA’’ sayfamızda paylaştılar.

Gülsu Börekçi:Ben ülkemi ve milletimi çok seviyorum. Kurtuluş Savaşında ülkemizi canla başla savundular atalarımız. 15 Temmuz’da yaşananları biz de gördük. Nasıl mücadele edildiğini ve ülkemizi savunmak için neler yapıldığını gördük. Aslında ülkemizi çok seviyoruz diyoruz. Bunun için çok çalışmalıyız. Ayrıca ülkemizi de canımız pahasına korumalıyız.

Berke Işık: Ben okulumuzda 15 Temmuz anmasında Ömer Halisdemir’in hayatını canlandırdım. Çok güzel ve duygusal bir etkinlik oldu. Kahramanlarımızı düşündükçe duygulandım. Vatanımızı savunmak için var gücümüzle çalışmalıyız. Onun yerinde ben olsam ben de hayatımı seve seve vatanım uğruna veririm. 15 Temmuz şehitlerimizle gurur duyuyoruz.

Furkan Aslan: 15 Temmuz’da ülkemizde yaşananlara inanamadım. Hep Kurtuluş Savaşı’nı, Çanakkale Destanı’nı konuşurduk. 15 Temmuz’da ülkemizin nasıl savunulduğunu, ülkemiz üzerinde hain emelleri olanların nasıl haince çabaladığını gördük. Vatan kolay kazanılmıyor. Biz ülkemizi seviyorsak mücadele etmeliyiz. Vazgeçmemeliyiz. Çok çalışmalı ve ülkemizi her koşulda düşmanlardan korumalıyız. Bizim atalarımız Çanakkale Destanı’nı yazdılar. Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizi canhıraş savundular. Biz de onlara layık olmalıyız. 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Onlara çok şey borçluyuz.

Zehra Aslan: Bu vatan kolay kazanılmadı. Ben ülkemi çok seviyorum. Tarihimiz, kültürümüz ve coğrafi güzelliklerimiz ile harika bir yurdumuz var. Ülkemize sahip çıkmalıyız ve yurdumuzu korumalıyız. 15 Temmuz’da vatanımızı elimizden almak için çok kötü bir olay yaşandı. Ama kahraman vatandaşlarımız ülkemizi savunarak bizleri kurtardılar. Onlara minnettarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu