ÇocukçaGündem

‘Benim Tuttuğum Takım’

‘BENİM TUTTUĞUM TAKIM’

 

Gelişen teknolojiye rağmen çocukların hala sokak oyunlarına rağbet ettiğine tanık olduğumuz Sakarya İlköğretim okulu öğrencileri Boş zamanlarını futbol oynayarak geçirdiklerini söyleyerek, futbol ve diğer sokak oyunlarına olan sevgilerini ve de bu sevginin temelini anlattılar.

 

Miniklerin dünyasında arkadaşlıkların, derslerin, başarının temelleri kaynaşarak, birlikte oynanan oyunlarla atılıyor. Dostlarla yapılan mahalle maçları, taşa çıkmaca, saklambaç gibi oyunlar minik dünyalarını anlamlandırmaya değer katıyor. Teknolojinin hayatımıza girmesiyle değişen oyun çeşitleri Sakarya İlkokulundaki bu minikleri etkilememiş. Onlar futbol oynamayı çok seviyor.

 

Mustafa : Ben spor yapmayı çok seviyorum. Yürüyüşler, koşular yapıyorum. Ama futbol oynamak benim vazgeçilmezim. Okul çıkışlarında, hafta sonları arkadaşlarımla birlikte futbol oynuyoruz. Maçları izleyip değerlendirme yapıyoruz. Büyük takım futbolcuları gibi oynamayı hayal ediyoruz.

 

Yasin : Sporu çok seviyorum. Koşuyorum, yürüyüşler yapıyorum. Basketbol oynuyorum. Futbol oynamayı da çok seviyorum. Arkadaşlarımla birlikte yaptığımız maçlar çok heyecanlı ve eğlenceli oluyor. Bizim en büyük zevkimiz, okul çıkışı gelip burada futbol oynamak. Arkadaşlarımla hepimiz farklı takımları tutuyoruz ama dostça oynuyoruz. Futbol kardeşliktir. Biz bunu biliyoruz.

 

Kadir : Benim için futbol vazgeçilmez. Galatasaray takımını tutuyorum. Maçları takip ediyorum. Onlar gibi oynamayı çok istiyorum. Okul çıkışlarından sonra arkadaşlarımla beraber maç yapıyoruz. Onlarla vakit geçirmek ve futbol oynamak çok güzel. İlerde çok iyi bir futbolcu olmak istiyorum. Messi harika bir futbolcu. Onun gibi olmak isterdim.

 

Mustafa : Sporun her dalı çok güzel. Futbol oynamak ise benim için vazgeçilmez. Ben Beşiktaşlıyım. En sevdiğim futbolcu ise Gökhan Töre. Okul çıkışı arkadaşlarımla futbol oynamayı çok seviyorum. Hem sağlıklı ve dinç oluyoruz hem de sevinçle birlikte vakit geçiriyoruz. Futbol oynamak ve spor yapmak insanları dinç tutar. Erdemli bireyler olmalarını sağlar. Futbol insana öz disiplinini geliştirme olanağı sağlar.

 

Ali  : Ben Fenerbahçe takımını tutuyorum. Arkadaşlarımla birlikte  futbol oynamayı çok seviyorum. Okul çıkışlarında ve hafta sonları okulda futbol oynuyoruz. Koşu yapıyoruz. Sporun her alanını seviyoruz. Ama futbolu hepsinden çok seviyoruz.Futbol oynayarak  hem mutlu oluyorum dem de zinde olabiliyorum. İlerde çok iyi bir futbolcu olmak isterdim. Benim sevdiğim birbirinden iyi futbolcular var. Messi, Ronaldo ve daha pek çok iyi futbolcu var. Maradona’yı hep duymuştum. Çok iyi bir futbolcuymuş. Rakiplerini bir çırpıda yenermiş. Bunların yanı sıra harika Türk futbolcular da var.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu