TeknolojiDünyadan HaberlerGündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Bilim ve Teknoloji Akademisi Derneği

Türk dünyasında bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanında işbirliği artacak.

 

 

Dünya Türkleri Bilim ve Teknoloji Akademisi Derneği’ni Kurdular

Türk dünyasında ve diğer ülkelerde yaşayan Türk aydınlarının, Bilim- Teknoloji – Kültür – Sanat alanlarında ortak çalışma yapabilmesi için Dünya Türkleri Bilim ve Teknoloji Akademisi Derneği kuruldu.

Bilim Ve Teknoloji

1.Genel Kurulu toplantısına, Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver de var. Üsküdar – Bağlarbaşı Kültür ve Sergi Sarayında düzenlenen toplantıda Suver, Türk dünyasının birlikteliğinin önemini anlattı. Genel Kurulda Derneğin Onursal Başkanı emekli Büyükelçi Prof. Dr. Uluç Özülker’in de katıldı. Ayrıca Derneğin Genel Başkanlığına Semih Taner’i seçtiler.

Semih Taner, Türk dünyasının ortak projeler geliştirmesi için derneğin kurulduğunu söyledi. Semih Taner, “Bu amaçla yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gözeteceğiz. Bizler bu inançla elimizden gayreti göstereceğiz. Bununla birlikte yetişmiş insanlarımızın bilgi ve tecrübelerini genç kuşaklara aktarma yolundayız. Bu yol konusunda bir köprü görevini üstleneceğiz” dedi.

…Bilim ve Teknoloji Akademisi Derneği..

-İHA-

Bilim Akademisi Kurucusu;

Bilim Akademisi 2019 yılında ISC (International Science Council, Uluslararası Bilim Konseyi) üye kuruluşu kabul etti. Sonuç olarak ISC, bilim kurumlarının en büyük üst örgütlenmesidir; 140’tan fazla ulusal ve bölgesel kamu kurumu ve sivil toplum örgütünden oluşmaktadır.

Türkiye Bilimler Akademisi Bağlı Olduğu Yer;

TÜBA, akademik program, proje ve faaliyetlerini Ankara’da bulunan merkezinden yürütmektedir.

Bilim Akademisine Üye Olma;

MADDE 570 – (1) Akademiye asli ve asosye üye seçimi asli üyelerin onaylanması suretiyle gerçekleşir. Bununla birlikte Yükseköğretim Kurulu ya da TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından Akademi Başkanlığına gerekçeli teklif yazısı yazdı. Devamında önerilen adayların Akademi Konseyince kabulü ve Genel Kurulun ilgili bilim alanıyla irtibatlı üyelerinin onaylaması suretiyle gerçekleşir.

 

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu