Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündem

Bobblehead’ler ve Evrimleri

Farklı koleksiyonlardan oluşan bobblehead nedir? Hediye önerileri listesinin başlarında yer alan büyük başlı heykel evrimleri sizlerle

 

Bobblehead'Ler Ve Evrimleri

Bir bobblehead, bir yaya tutturulmuş, yukarı ve aşağı hareket etmesine izin veren ve genellikle popüler insanlar için yapılmış, anormal derecede büyük başlı bir heykelciktir. Ayrıca son yıllarda bobblehead kullanımı yaygınlaşmıştır. Bobbleheads ilk olarak Hawaii’de görülmüştür ve 1950’lerde gün ışığına çıkmıştır.

Amerikan askerlerinin İkinci Dünya Savaşı civarında savaştan sonra turistler eşliğinde Hawaii’ye akın etmesi, bu bebeğin bu sıralarda ortaya çıkarılan önemli bir hatıra olmasına izin vermiştir. Bu bebekler Japonya’da da önem kazanmıştır ve bu fırsatı önemli karlar elde etmek için kullanmışlardır.

Tarihçesi

1800’lerde bobblehead’lere Alman oyuncak bebeklerinden kaynaklanan nodders da denilmekteydi. Kağıt hamurundan yapılmıştı ve kolayca kırılabilir durumdaydı. Ancak zamanla, daha uzun ömür sağlayan nodder yapmak için seramik kullanmaya başlamışlardır. Bobblehead’ler o günlerde sallanan oyuncak bebekler olarak da bilinmekteydi.

Daha sonraki yıllarda, bobblehead’ler Major League Baseball’un dünya serisi tarafından terfi ettirilmiştir. Bunlar kağıt hamuru kullanılarak hazırlanmıştır ve Japonya’dan ithal edilmiştir. Bu bobblehead’ler, Willie Mays ve Mr. Met gibi popüler oyuncular için yapılmıştır. Popülerlikleri ve halk sevgisinin onların lehine hüküm sürmesi nedeniyle maskotları bulunmaktadır.

Spor endüstrisi dışında bobblehead pazarı diğer sektörlere de girmiştir. Pop kültürü arasında korkak ve genç bir şeyin işareti olarak büyümüştür. İnsanlar, Ozzy Osbourne gibi ünlü müzisyenlerin bobblehead’lerini satın almaya başlamıştır. İngiliz bir sanatçı ve 1970’lerin popüler bir markası olan Black Sabbath’ın önde gelen sanatçılarından biridir. Bu sallanan kafalar katı plastikten yapılmıştır ve aynı zamanda konuşabilmektedir.

Bobblehead'Ler Ve Evrimleri

Son Olarak

Bobblehead’ler önemli bir evrim geçirmiştir ve farklı değişikliklere tanık olmaya devam etmektedir. Sadece bir yenilik olmaktan çıkıp, aynı zamanda önemli bir kültürel role sahip olmaya doğru evrimleşmişlerdir. Bu blog gönderisinde, bobblehead bebeklerin zaman içinde nasıl değiştiğine ve bugün nerede olduklarına baktık. Bu sevilen koleksiyon öğeleriyle tarihteki yolculuğumuzu okumaktan keyif alacağınızı umarız!

Bobblehead'Ler Ve Evrimleri

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu