GündemEkonomi

BÖLGESEL EKONOMİ DEĞERLENDİRİLDİ

BASİAD Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ümit Baysal 24 Haziran seçimlerinin akabinde bölge işletmelerinin ihtiyacı olan kriterlere değindi.

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Komisyonu önceki gün toplandı. Seçim sonrası ekonomik durum ve Balıkesir işletmelerinin finansal ihtiyaçlarını değerlendirdi. Başkan Yardımcısı Baysal, “ Ülke genel projeksiyonuna benzer bir durum gösteren Balıkesir işletmeleri için giderek artan borçluluk ihtiyacı önümüzdeki dönemde de kredi mekanizmasının kısılmadan ve ihtiyaçlar doğrultusunda işletilmesine odaklanmış durumda.” dedi.

FİNANSAL DARALMAYA GİDİLMEMELİ

BASİAD Komisyonları tarafından ortaya çıkan ortak görüş 2000’lerin başından itibaren Balıkesir’de mevduat oranının altında olan kredi kullanma oranlarının, hızlı büyüme ihtiyacına paralel olarak arttığı ve mevduat oranını geçerek; finansa ve borçlanmaya ihtiyacı işletmelerin sağlıklı sürdürülebilirliği açısından gerekli kıldığı görüşü ortaya koyuldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan BASİAD Başkan Yardımcısı Ümit Baysal hızlı büyüme, değişen finansal piyasalar ve hepimizin malumu yaşanan kur artışları ile yükselen faizlerin etkisinin İlimiz Şirket bilançolarına bu yıl yansıyacağına ve şirket borçluluğunun mevcuttan daha yüksek seviyelere çıkmasının olası olduğu ve yeni ekonomi yönetiminin bu durumu göz önünde bulundurarak finansal daralmaya gitmemesi gerektiğini söyledi.

İŞ DÜNYASI KGF KREDİLERİNİ BEKLİYOR

BASİAD Başkan Yardımcısı Ümit Baysal : “İşletmelerimizin önemli bir bölümü çarkları düzenli olarak kullandığı kredi mekanizması ile sürdürmekte ve üretimi ile bu finansal durumu sürdürülebilir hale getirebilmektedir. Dolayısı ile finansal piyasaların istikrarı direkt olarak şirketlerimizin yaşamsal alanına etki etmektedir.

Balıkesir’de Organize Sanayi Bölgeleri genişlemekte, yeni bölgeler hayata geçmekte ve teşvik şartları değişen bölgeler gündeme gelmektedir. Bu yatırımların sürmesi ve Balıkesir’in tamda ihtiyacı olduğu dönemde büyümesini hızlandırmasının önündeki en önemli konu yeni dönemde ekonominin ve finansal piyasaların daraltılmamasına bağlıdır. KGF Kredi Garanti Fonu kredisi piyasada önemli bir genişleme oluşturmaktadır. KGF Kredilerinin yenilerinin açılmasını iş dünyasının tamamı beklemektedir.

MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Özellikle dövizdeki tahminlerin çok ötesindeki artış ve dalgalanma şirketlerimizi tamda bu yıl olumsuz olarak etkileyecektir. Kısa süre sonra açıklanmasını beklediğimiz ekonomi yönetiminin işletmelerimizin bu durumunu dikkate almasını bekliyoruz. Balıkesir Milletvekillerinden de açıkça mesaiye başlar başlamaz işletmelerimizin finansal ihtiyaçları ve ekonomik açıdan çok özellikli olan bu yıla göre adımlar atılması için destek olmalarını bekliyoruz.

Balıkesir’de talep yönlü enflasyon baskısından ziyade maliyet yönlü enflasyon baskısı yaşanmakta, enflasyonun da daha çok kur artışlarının da yükselttiği üreten işletmelerimizin hammadde, ara mamul fiyatlarının yükselmesinden kaynaklanmaktadır. Üretmekten başka çaremiz olmadığı gibi üretiminde desteklenmesi çarkların işlemesi için büyük bir gerekliliktir.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu