GündemTürkiye Gündemi

Bolu Dağı Tüneli Ne Zaman Açılacak ?

Bolu Dağı Tüneli ve Ankara-İstanbul açıldı mı, ne zaman açılacak? Hangi yollar trafiğe kapalı? Bakanlık duyurdu!

Bolu Dağı Tüneli Ne Zaman Açılacak ?

 

Bolu Dagi Tuneli Ne Zaman Acilacak11

Bolu Dağı Tüneli trafiğe açılıp açılmadığı ile merak konusu oldu. Ayrıca Trafiğe kapanan yollar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan gelen açıklama ile belli oldu. Samsun, Zonguldak, Ordu ve Düzce’de etkili olan sağanak yağışın neden olduğu heyelan nedeniyle Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli’ni de kapsayan bölümünün İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre TEM Otoyolu’nda da heyelan sebebiyle Ankara – İstanbul yönünde trafik durma noktasına geldi. Yola çıkacak olan sürücüler Bolu Dağı Tüneli ile İstanbul Ankara yolundaki son durumu merak ediyor.

Meydana gelen heyelan nedeniyle Bolu Tüneli’nde trafik kapandı. Ayrıca Ankara-İstanbul TEM Otoyolu’nda da trafik durma noktasına geldi.  Bununla beraber trafiğe kapatılan yollar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıklaması ile belli oldu. Gelen bilgilere göre Bolu Dağı Tüneli’nden sonra Ankara – İstanbul istikametinde de ulaşım durdu. Sürücülerin Ankara – Eskişehir – Bilecik – Sakarya istikametini kullanmaları önem arz edecek.

BOLU DAĞI TÜNELİNDE SON DURUM

Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı kesiminde etkili olan sağanak nedeniyle heyelan meydana geldi. Bolu Dağı’nın Kaynaşlı ilçesi mevkinde meydana gelen heyelan sebebiyle 1’i TIR, 2’si otomobil olmak üzere 3 araçta maddi hasar oluştu. Hasar gören araçlar, çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı. Heyelan nedeniyle Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli’ni de kapsayan bölümünün İstanbul istikameti trafiğe katıldı. Araçlar, Abant gişelerinden D-100 karayoluna yönlendirildi. Karayolları ekipleri yolu açmak için çalışma başlattı.

Tünelin açılış saati hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Bolu Dagi Tuneli Ne Zaman Acilacak 00

ANKARA-İSTANBUL OTOYOLU KAPANDI MI?

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yoğun yağış dolayısıyla Bolu Dağı Tüneli’nden sonra TEM Otoyolu’nda meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara-İstanbul yönünün trafiğe kapandığını duyurdu.

Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı kesiminde etkili olan sağanak nedeniyle heyelan meydana geldi. Bolu Dağı’nın Kaynaşlı ilçesi mevkinde meydana gelen heyelan sebebiyle 1’i TIR, 2’si otomobil olmak üzere 3 araçta maddi hasar oluştu. Hasar gören araçlar, çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı. Heyelan nedeniyle Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli’ni de kapsayan bölümünün İstanbul istikameti trafiğe katıldı. Araçlar, Abant gişelerinden D-100 karayoluna yönlendirildi. Karayolları ekipleri yolu açmak için çalışma başlattı.

 

Bakan Uraloğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Yoğun yağıştan dolayı Bolu Dağı Tüneli’nden sonra TEM Otoyolu’nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara – İstanbul yönü trafiğe kapanmıştır. Ankara’dan İstanbul’a giden sürücülerimiz Abant gişelerinden D-100’e yönelmiş ve o güzergâhta yoğun bir trafik oluşmuştur. Ankara’dan İstanbul’a gidecek olan yol kullanıcılarının ikinci bir duyuruya kadar Ankara- Eskişehir- Bilecik- Sakarya istikametini kullanmaları gerekmektedir” dedi.

Bolu Dagi Tuneli Ne Zaman Acilacak 09

BAKAN URALOĞLU SON DURUMU AÇIKLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yollarda son durumu açıkladı. Bakan Uraloğlu Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Dün geceden bu yana ülkemizin özellikle Bolu, Zonguldak, Bartın, Ordu, Karabük Kastamonu, Sivas, Erzincan ve Samsun’u etkisi altına alan yoğun yağışlar sebebiyle sel ve heyelan olayları yaşanmıştır.

Karayolu ulaşımında da sel, teressubat birikmesi gibi olumsuzluklar nedeniyle yer yer aksaklıklar meydana gelmiştir. Karayolları Genel Müdürlüğü, AFAD, Jandarma, Emniyet Genel Müdürlüğü vb. birçok kurum ivedi bir şekilde duruma müdahale etmiş ve etmeyi de sürdürmektedir.

Özellikle yol boyunda 7/24 görev yapan #Karayolları Ekiplerimiz tüm ekipman ve araçları ile sel birikintilerini boşaltma, sonrasında alan temizleme gibi işlemleri hızlıca gerçekleştirmektedirler.

Ulaşımın aksamaması için oluşturulan alternatif güzergâhlara yönlendirme yapılmış ve belli noktalarda trafik normale dönmüştür.

 

Ordu, Bartın, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Bolu, Sivas, Erzincan başta olmak üzere birçok ilimiz ve ilçemizde ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Çevre illerden de buralara ekip ve ekipman desteği sağlanmıştır. Bu gece yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da ekiplerimiz teyakkuz halinde olacaklardır.

 

Ereğli – Zonguldak Yolu, Kilimli – Filyos – Saltukova Yolu, Bartın – Arıt Yolu, Bartın – Amasra Yolu, Bartın – Kurucaşile Yolu, Zonguldak – Devrek Yolu, Bartın – Kozcağız – Perşembe Yolu, Zonguldak – Devrek Yolu, Çaycuma – Bartın Yolu, Bartın – Arıt Yolu, Kozcağız – Hasankadı Yolu başta olmak üzere toplam 14 güzergâh ulaşıma açılmıştır.

 

Karaman – Beycuma – Devrek Yolu 17 – 19. km’ler arası, Alaplı – Yığılca Yolu 14 – 17. km’ler arası, Gökçebey – Yenice – Karabük Yolu 0 -1. km’ler arası, Devrek – Ereğli Yolu 22 – 25. km’ler arası, Gökçebey – Yenice – Karabük Yolu 6. km Kayadibi mevki, Gökçebey – Yenice – Karabük Yolu 16. km’si, Kilimli – Filyos – Saltukova Yolu 20 – 24. km’si, Karaman – Beycuma – Devrek Yolu, Gökçebey – Yenice – Karabük Yolu, Perşembe – Kozcağız – Bartın Yolu, Ankara – İstanbul Otoyolu ise halen ulaşıma kapalıdır.

 

Meteorolojiden aldığımız bilgilere göre mevsim normalleri üzerindeki sağanak yağışların yarın da etkisini sürdüreceği öngörülmektedir.

Bu nedenle özellikle Bartın, Zonguldak, Karabük, Trabzon, Rize, Artvin, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Sakarya, Kastamonu, Bolu ve çevre illerimizde yola çıkacak vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını, çok elzem olmadığı müddetçe yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz.

Selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Rabbim ülkemizi her türlü afetten esirgesin!

Daha Fazlası İçin Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu