GündemEğitimSiyaset

BU SORUNA NEŞTER VURACAĞIZ!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın Dursunbey’in mahallelerinde öğretmen sorunu yaşandığını belirterek açıklamalarda bulundu.

OKULLAR ÖĞRETMENSİZ AÇILIYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Dursunbey’de okullarımızda yıllardır öğretmen sorunu yaşanıyor. Sorun adeta kangrene dönüşmüş durumda. Vatandaşlarımız artık isyan ediyor. Meclis açılır açılmaz bu soruna neşter vuracağız” dedi.

Akın, ‘’Dursunbey’in mahallelerindeki okullarda öğretmen sorunu yaşanıyor. Hamzacık, Süleler, Kavacık, Şabanlar ve Odaköy’deki okulların yıllardır süregelen öğretmen sıkıntısı eğitim öğretimi aksatıyor. Okullar ya öğretmensiz açılıyor ya da öğrenciler bir süre sonra öğretmensiz kalıyor’’ dedi. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, sorunun çözümü için Milli eğitim Bakanlığı ile temasa geçtiklerini söyledi. Hamzacık’ta 7 yıldır öğretmen sorunu yaşandığını belirten Akın, benzer sorunun Süleler, Kavacık, Şabanlar ve Odaköy’de de yaşandığını tespit ettiklerini belirtti.

“OKULLARIN AÇILDIĞI GÜN GELEN GİDİYOR”

Akın,“Hamzacık’ta vatandaşlarımız artık isyan ediyor. Okulların açıldığı gün gelen öğretmenler ertesi gün gidiyor, bir daha da gelmiyor. Burada 2 öğretmen kadrosu varken bu sayı bire düşürülmüş durumda. Süleler’deki okulumuzda da aynı sorun yaşanıyor. 2 öğretmen kadrosu var ama kadrolu öğretmen yok. Ücretli öğretmenlikle eğitim öğretim idare edilmeye çalışılıyor. Kavacık’taki okula ise taşımalı eğitim ile 13 köyden gelen öğrenciler var. 2 öğretmen ile eğitim öğretim sürdürülmeye çalışılıyor. Şabanlar’daki okulumuzun öğretmen kadrosu 2 ama kadrolu öğretmen yok. Ücretli öğretmen kardeşlerimiz ile eğitim öğretim verilmeye çalışılıyor. Ücretli öğretmenlik sistemi de adeta sömürü düzeni. 1 öğretmen maaşına 3 ücretli öğretmen çalıştırıyorlar. Bu hak mıdır? Bu adalet midir?” Öğrenci velilerini isyan noktasına getiren öğretmen sorunun giderilmesi için gereğini yapacaklarını vurgulayan CHP’li Ahmet Akın, “Dursunbey ve mahallelerinin okullarında okuyan öğrencilerimize sahip çıkacağız. Eğitim haktır! Bu hakkı eksiksiz ve kusursuz bir şekilde öğrencilerimizin ayağına götürülmesi devletin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın en temel görevidir. Kimse kulağının üzerine yatmasın. Bu çocuklarımız aydınlık Türkiye’nin sahipleridir” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu