Yaşamİlçe Haberleri

Burhaniye Çevre Platformu Su Mücadelesini Büyütüyor

Burhaniye Çevre Platformu Su Mücadelesini Büyütüyor: TÜMAD Altın Madenciliğin Ekolojik Yıkımına Karşı Eylem

Burhaniye Çevre Platformu Su Mücadelesini Büyütüyor

Bugün, Burhaniye Çevre Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen “Dünya Su Günü” etkinliği kapsamında Madra’da önemli bir buluşma yaşandı. Platform, Ege Çevre ve Kültür Platformu, Bergama Çevre Platformu, Ayvalık Tabiat Platformu ve İzmir Yeşil Gelecek Derneği ile bir araya gelerek bölgedeki içme suyu kaynaklarının, ormanların, derelerin ve meraların TÜMAD Altın Madenciliğin faaliyetleriyle nasıl tehdit altında olduğunu yerinde inceledi.

Çevre örgütlerinin düzenlediği basın açıklamalarının ardından, Çamavlu Yaylası’na çıkıldığında, 2044 yılına kadar ruhsat almış olan madenin bölgeye vereceği tahribatın boyutlarıyla karşılaşıldı. Yol üzerindeki rüzgar enerji santralleri ve taş ocakları, mermer ve taş kırma ocaklarının varlığı, Kozak Yolu üzerindeki maden pasa dağının manzarasının içler acısı durumu gözler önüne serdi.

Burhaniye Çevre Platformu Su Mücadelesini Büyütüyor

Bu durum karşısında, çevre aktivistleri ve destekçileri, bölgenin yaşayacağı ağır tahribata karşı endişelerini dile getirdi. Doğanın bu kadar ağır yıkıma dayanamayacağı, gelecek nesillerin bu güzellikleri göremeyeceği endişesi platform üyelerini derinden etkiledi.

Burhaniye Çevre Platformu, dayanışma içinde büyüyen çevre dostlarına, Burhaniye İşçi Partisi İlçe Başkanlığı’na, Burhaniye TİP Belediye Başkan Adayı Filiz Sonsuz’a, Bergama CHP Meclis Üyesi Adayı arkadaşlarına ve tüm destekçilere “Suyumuza Sahip Çıkma” mücadelesine verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Haber: Bülten

Su Günü Neden Kutlanır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu