Semra AMAN AKYÜREK

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ARANIYOR

Kıymetli okurlarım dün Bilgisayarın başına oturdum .Vakit dardı sayfalar gönderiliyor, biryandan harıl harıl Cumartesi planları çıkarılıyor, Programlar ayarlanıyordu. Ancak yazmadan da duramam lanet olsun içimdeki bu iş sevgisine der gibiydim. İki satır anlatıvereyim dedim.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ak Parti dün temayül yoklaması yaptı. Salonda pozitif bir gülümseme hâkimdi. Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Erol Kaya’nın konuşması, adeta siyaset dersi verir gibiydi. Hem kendi partisindekilere, hem de muhalefet partisinde ‘fırsat bu!’ diyenlere ‘okumak güzeldir’ mesajı verdi. Belediye kanununu okumalarını tavsiye etti.

Büyükşehir Belediye Başkanlarının değişimi özellikle gündemde geniş yer bulmuşken buna dair sözlerde vardı konuşmalarda,’ Kişi değişimi değil, Belediyecilikte sistem değişikliği’ vurgusu yapılıyordu.

İlgili Makaleler

Peki neydi bu değişimin gerekliliği? Ak Partinin 884 Belediye Başkanı var. Belediyelerin performanslarına bakan bir siyaset çizgisi ile istişare yürütüyordu Ak Parti. Balıkesir’e baktığımızda bu değişim neden yaşandı az çok herkes biliyordu. Kimi kavgaları bahane ediyor, kimi yaşadığı şehirde ciddi bir ilerleme ve değişim istiyordu. Herkes kendince haklıydı ama en önemlisi çoğunluğun sesiydi. Balıkesirliler artık yeter! diyordu.

Muhalefetin canına minnetti ki, istediği cümleler bir Ak Partili Belediye Başkanı olan Uğur’dan verilecekti. ‘Ayrıl’ denilen Uğur, bu sistem değişikliğini kabul etmek istememiş ve partisine de veda etmişti. Hem de siyasete devam edebilirim ancak bana ciddi bir rol verilirse diyordu adeta… Uğur, kendi savunduğu ilkeleri de hiçe saymıyor muydu sizce? Halbuki çok daha güzel ve başarılı bir performans çizebilirdi, yetenekliydi, ancak artık beyni resetlenmiş gibiydi adeta ve sürekli her hizmetinde doğruda yapsa halk error  diyordu…

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin daha öncede dediğim gibi derdi de büyüktü. Bundan sonra kim gelirse gelsin rahata mı konacak dersiniz yoook tam tersi. Ya koltuğu dolduracak, yada hakkını teslim edecek gayretle, millete yönelecek yani çare yine milletteydi. Temayüle katılanlar oylarını kullandı. Bekleyip göreceğiz sonuç ve yeni Başkanı. Öyle ki Balıkesir artık bu gidişe bir dur demeliydi. Dur denildi ancak artık yola devam vakti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu