EkonomiGündem

Büyüme ve İhracat Rakamları Öne Çıkıyor

Ekonomi gündeminde yoğun bir hafta yaşanırken, Türkiye'de dikkatler önemli istatistiklerin ardı ardına açıklanacağı günlerde toplanmış durumda.

Büyüme ve İhracat Rakamları Öne Çıkıyor

Ekonomi gündeminde yoğun bir hafta yaşanırken, Türkiye’de dikkatler önemli istatistiklerin ardı ardına açıklanacağı günlerde toplanmış durumda. Perşembe günü 2023 yılı büyüme rakamlarının, cumartesi günü ise şubat ayı dış ticaret verilerinin kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Enflasyon verileri ise 4 Mart Pazartesi günü açıklanacak.

Türkiye’nin ekonomik gündemi bu hafta oldukça yoğun. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu bugün toplanarak, emekli bayram ikramiyesinin artırılmasını içeren 8. Yargı Paketi’ni ele alacak. Bu paket kapsamında, çeşitli suçlardan kaynaklanan mal varlıklarının aklanması durumunda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun görev alabileceği ve deprem bölgesinde sanayi altyapısına yönelik destek süresinin uzatılacağı düzenlemeler yer alıyor.

Perşembe günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçen yılın 4. çeyreği ile 2023 yılına ait gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verilerini açıklayacak. Ülke ekonomisi, özellikle 2023 yılının üçüncü çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9’luk bir büyüme kaydetmişti. Ayrıca perşembe günü TÜİK tarafından ocak ayı hizmet üretici fiyat endeksi verileri de kamuoyuna duyurulacak.

Cumartesi günü Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın, Adıyaman’da şubat ayı ihracat verilerini açıklaması bekleniyor. Ocak ayında Türkiye’nin ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,6 arttığı ve tarihi bir rekor kırıldığı belirtilmişti.

Haftanın en önemli günlerinden biri olan Pazartesi günü ise TÜİK, şubat ayına ilişkin enflasyon rakamlarını kamuoyuyla paylaşacak. Bu veriler, ekonomik politikaların ve piyasaların yakın dönemdeki seyrini belirlemede kritik bir öneme sahip olacak.

 

 

AA

Karesi Güneşi Elektriğe Çeviriyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu