Eğitimİlçe Haberleri

Sındırgı’da Dilekler Gerçek Oldu

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, Belediye Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen "Dilek Ağacı" projesi, öğrenciler arasında paylaşma duygusunu geliştirmeyi amaçlıyor.

Sındırgı’da Dilekler Gerçek Oldu

Sindirgida Dilekler Gercek Oldu 1

Birebirlerine Hediye Aldılar

Düvertepe Yatılı Bölge Okulu öğrencileri dileklerini yazarken, Belediye Eğitim Merkezi öğrencileri bu dilekleri gerçeğe dönüştürdü. Dilek mektupları rastgele çekilerek öğrencilere dağıtıldı ve öğrenciler, imkanlar ölçüsünde birbirlerine hediyeler vererek mutluluğu paylaştılar. Program, Akpınar Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi ve öğrenciler bir araya geldi.

Sindirgida Dilekler Gercek Oldu 2

Farklı Projelerde Hayata Geçecek

Programa ilçe kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Çakır, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar. Sındırgı Belediyesi, yetim, ihtiyaç sahibi ve engelli öğrenciler için birçok farklı proje gerçekleştiriyor ve bu sayede paylaşma ve yardımlaşma duygusunun öğrencilere kazandırılmasını önemsiyor.

Sindirgida Dilekler Gercek Oldu 3

Ekrem Yavaş’tan Günün Önemine Vurgu

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, proje kapsamında öğrencilerin bir araya gelerek hediyelerini paylaşmalarının önemine vurgu yaparak, “Sındırgı’da, SIBEM adlı dershanemizdeki öğrencilerle, Düvertepe Yatılı Bölge Okulu’ndaki kardeşlerimiz hediyeleşmek için buluştular. Dilek ağacı projesi kapsamında, mektuplar yazıldı ve bu mektuplara uygun hediyeler alındı. İnsanların gönüllerine dokunmak için böyle güzel projeler gerçekleştiriyoruz. Hem SIBEM’deki öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi hem de Düvertepe YBO’daki öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Sindirgida Dilekler Gercek Oldu 4

“Böyle faydalı etkinliklerin devamını diliyorum”

Heyecanlı bir gün geçiren 12. sınıf öğrencisi Hatice Kübra ise, “SIBEM’de YKS’ye hazırlanıyorum. Bu gün burada dilek ağacı projesi kapsamında öğrencilere hediyelerini verdik. Çok mutluyum, böyle faydalı etkinliklerin devamını diliyorum. Küçüklerin mutluluğunu görünce dünyalar bizim oldu. Bu güne kadar yaptığımız en güzel proje bu diyebilirim” şeklinde konuştu.

Sindirgida Dilekler Gercek Oldu 5

“Güzel bir gün yaşadık”

Proje koordinatörü Beyza Demircan ise, “Bugün burada tüm öğretmen ve öğrencilerimizin ortak emeği olan dilek ağacı projemizi gerçekleştirmek üzere toplandık. Paylaşmanın verdiği mutluluğu hem biz öğretmenler hem öğrenciler ortaklaşa tattık. Herkes çok heyecanlandı, heyecanlarının sonucunu aldılar. Güzel bir gün yaşadık” dedi. Programın sonunda, Düvertepe YBO öğrencileri Sındırgı Belediyesi Eğitim Merkezi’ni gezdi ve sinema salonunda mısır ikramı eşliğinde film izlediler.

Haber: İHA

Manyas’tan Elbistan’a Yardım Kampanyası

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu