Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemSağlıkYaşam

Canınız Bu Besinleri Çekiyorsa..

Bazı besinleri tüketme ihtiyacının, vücuttaki besin değeri eksiklerinden kaynaklı olabileceği yapılan çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Hangi besinin, hangi ihtiyaçtan doğduğunu sizler için araştırdık. Canınız Bu Besinleri Çekiyorsa..

Canınız Bu Besinleri Çekiyorsa..

Peynir Yeme İsteği

Normalden daha fazla aklınıza peynir yemek geliyorsa ve gün içerisinde sık sık peynir canınız çekiyorsa, uyguladığınız diyetteki yağ oranının düşük olabileceğini söyleyelim. Yaptığınız bir diyet varsa yeniden gözden geçirmeli, uzman bir kişiye danışarak sağlıklı yağlar ilave edebilirsiniz. Sıkça peynir tüketmek istemenizin bir diğer nedeni ise kalsiyum eksikliğinin bir sonucu olabileceğini hatırlatalım.

Kırmızı Et Yeme İsteği

Son günlerde et tüketiminizi arttırma eğiliminde iseniz vücudunuzda demir eksikliği olabileceğini belirtelim. Vücuttaki demir oranının azalması ile aklınıza kırmızı et tüketmek gelir. Kırmızı etin içerdiğinde bulunan B12 vitamini ve demir, vücudunuzun gereksinimlerini karşılayacaktır. Ancak damak tadınıza uygun bir gıda değilse, destek vitamin ve takviyeler ile sorunu giderebilirsiniz.

Çikolata Yeme İsteği

Birden bire canınız çikolata tüketmek istiyorsa, vücudunuzda magnezyum minerali eksikliği olduğu anlamına gelmektedir. Magnezyum eksikliğinin yanı sıra kadınların menstrual dönemlerinde de çikolataya ilgilerinin arttığı bilinmektedir. Ayrıca uyguladığınız kalorisi düşük diyetler, uzun süreli aç kalmalar da şeker, çikolata gibi tatlı gıdalara olan ilginizi arttırmaktadır. Tatlı, şeker ve çikolata yeme isteği; çinko, magnezyum ve krom eksiliğinden kaynaklanabilmektedir.

Çay/Kahve İçme İsteği

Gün içerisinde sık sık çay, kahve içme ihtiyacı duyuyorsanız; fosfor, sodyum ya da demir seviyelerinizin düşük olduğunu söyleyelim. Ayrıca normalden fazla alkol tüketmeye başladıysanız, potasyum, kalsiyum, gultamin eksikliğiniz olup olmadığını araştırmalısınız.

Çamur/Toprak Yeme İsteği

Evet, yanlış okumadınız. Özellikle gebelik dönemlerindeki kadınlarda meydana gelen çamur ya da toprak yeme isteğinin, anemi hastalığı sebebi ile olduğu düşünülür. Demir, B12 vitamini ve folat eksikliği nedeni ile oluşan anemi rahatsızlığının, bireylerde çamur ya da toprak yeme isteğini tetiklediği görülmektedir.

 

Çamur/Toprak Yeme İsteği

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu