GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP Meclis’te Nöbete Başlıyor

Danışma Kurulu toplanmadı, CHP Meclis’te nöbete başlıyor...

CHP Meclis’te Nöbete Başlıyor

Yargıtay’ın Can Atalay kararı Meclis’i hareketlendirdi. CHP’nin ‘Danışma Kurulu toplansın’ çağrısı karşılık bulmazken, CHP milletvekillerinin Meclis’teki Adalet Nöbeti bugün başlıyor.

Yargıtay’ın Can Atalay kararının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Numan Kurtulmuş’la telefon görüşmesi yapması sonrası Meclis’in gündeminin belirlendiği Danışma Kurulu’nun toplanması konusunda uzlaşı sağlandı.

DANIŞMA KURULU MUAMMASI GÜN BOYU SÜRDÜ

Özel, sosyal medya hesabında “Sayın Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’la telefonla görüştüm ve kendisinden içinde bulunduğumuz yargı krizi ve darbe girişimiyle ilgili Meclis Danışma Kurulu’nu olağanüstü toplamasını talep ettim. Kendisi ağırlamakta olduğu Filistin Heyeti’yle planlı programlarının ardından, gün içerisinde bu yönde bir çağrı yapacağını belirtti” paylaşımını yaptı.

CHP VE HDP’DEN DANIŞMA KURULUNA KATILIM DUYURUSU YAPILDI

Gündemde Meclis Başkanvekili ve grup başkanvekillerinin katıldığı Danışma Kurulu toplantısına CHP ve HEDEP genel başkan ve eş genel başkan düzeyinde katılacağını duyurdu. İlerleyen saatlerde CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, düzenlediği basın toplantısında Danışma Kurulu toplantısının 16:00’da yapılacağını açıkladı.

Ancak Meclis Başkanlığı kaynakları, danışma kurulunun toplanması gibi bir gündemleri olmadığını, Meclis Başkanı’nın böyle bir çağrısı bulunmadığını söyledi. Siyasi Parti grupları da Meclis Başkanı makamından arandı ve danışma kurulunun toplanacağı bilgisinin doğru olmadığı ifade edildi.

Chp Meclis’te Nöbete Başlıyor

CHP MECLİS’TE NÖBETE BAŞLIYOR

Yargıtay’ın tutumunu protesto etmek için Meclis Genel Kurulu’nda nöbete başlayacak CHP milletvekilleri nöbet listelerini oluşturmaya başladı. Milletvekilleri 20 kişilik gruplar halinde genel kurulda sabahlayacak. Bu gece başlayacak olan nöbet hafta sonu dahil devam edecek.

ÖZGÜR ÖZEL: GENEL KURULU TERK ETMEME EYLEMİNE BAŞLIYORUZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak aldıkları kararla ilgili bilgilendirme yaptı. Özel, “Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş tarafından yapılacağı bildirilen ve saat 17.00’de toplanması beklenen Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağını öğrendim. Bu durumda dün gerçekleştirdiğimiz olağanüstü grup toplantısında aldığımız karar gereği, yargı krizi ve darbe girişimini gündemde tutmak amacıyla bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu’nu terk etmeme eylemine başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Yargıtay’dan Anayasa Mahkemesi Üyeleri Hakkında Suç Duyurusu

 

 

 

Referans: gazeteduvar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu