Balıkesir Son Dakika HaberleriGörüntülü HaberlerSiyaset

‘CHP Provokasyonu Algı Operasyonuna Dönüştürüldü’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinin Ekim ayı ikinci oturumunda Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla söz alan Büyükşehir Meclis Üyesi Adil Levent Coşkun, 'gericilik' söylemi ile büyük tepki topladı.

‘CHP Provokasyonu Algı Operasyonuna Dönüştürüldü’

Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Adil Levent Coşkun, ‘gericilik’ söylemi ile hem iktidarı hem de Osmanlı’yı hedef almıştı. Bu söylemlere tepki gösteren Meclis Başkan vekili Ramazan Bahçavan, Cumhuriyet Bayramında adeta bir algı operasyonuna dönüşen süreç ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Voleybol Milli Takımı Üzerinden ‘Gericiler’ Dedi

Mecliste ki konuşmasında sık sık iktidarı hedef alan Coşkun, CEV 2023’de Avrupa Şampiyonluğuna ulaşan Filenin Sultanları üzerinden “onca gericiliğe rağmen, birer Cumhuriyet kadını olarak bayrağımızı göklerde dalgalandırdılar” dedi.

İktidar Cumhuriyetin Temeline Ters

Cumhuriyet kurulduğunda okuma yazma oranın %5 bile olmadığını iddia eden Coşkun, içinde bulunulan yönetim anlayışının Cumhuriyetin temeline ters düştüğünü ifade etti.

Meclis Üyeleri Sert Tepki Gösterdi

Konuşması Belediye meclis üyeleri tarafından yarıda kesilen Adil Levent Coşkun’a en sert tepkiyi ise AK Parti Meclis grup başkanı İsmail Cankul gösterdi. Coşkun’un her yıl Cumhuriyet Bayramı öncesi bu şekilde hadsiz ifadelerde bulunduğunu belirten Cankul, konuşmanın provokatörlük amaçlı yapıldığını söyledi. Coşkun’u siyasi nezakete davet eden Cankul, aynı durumun geçtiğimiz yıl da yaşandığını ifade etti. // ‘CHP Provokasyonu Algı Operasyonuna Dönüştürüldü’

Chp Provokasyonu Algi Operasyonuna Donusturuldu 1
‘Chp Provokasyonu Algı Operasyonuna Dönüştürüldü’

Bahçavan’dan Osmanlıyı Ve İktidarı Hedef Alan İtici Söylemlere Sert Tepki

Konuşmaya müdahale eden Belediye Meclis Başkan vekili Ramazan Bahçavan, Coşkun’un geçmişini hedef aldığını söyledi. Konuşması esnasında atalarını hedef aldığını dile getiren Başkan Bahçavan; “Osmanlı’yı gömerek, bugün Cumhuriyeti ön plana çıkarmak hoşmu” dedi. Coşkun’un Cumhuriyet kurulduğunda milletin %5’inin bile okuma yazmasının olmadığını iddia ettiği konuşmasını hedef alan Başkan Bahçavan, bu söylemin ‘Milletin %95’i cahil’ anlamına geldiğine vurgu yaptı. Alfabenin değişmesi ile okuma yazma oranının düştüğünü vurgulayan Başkan Bahçavan, Coşkun’un provokatif söylemlerine son vermesini istedi.  // ‘CHP Provokasyonu Algı Operasyonuna Dönüştürüldü’

Başkan Bahçavan’ın Tepkisi Algı Operasyonuna Dönüştü

Cumhuriyet Bayramı öncesi Başkan Bahçavan’ın Meclis konuşmasının bir kısmı alınarak bazı sosyal medya hesapları, haber siteleri ve kanalları tarafından algı operasyonuna dönüştürüldü. Büyükşehir Meclis Üyesi Adil Levent Coşkun’un Osmanlıyı ve İktidarı hedef alan söylemlerine tepki gösteren Başkan Bahçavan, CHP’li Coşkun’un geçmişine olan kinini adeta yüzüne vurdu.

Atatürk Yaşasaydı Bu Konuşmaya Tepki Gösterirdi

Konu hakkında açıklamada bulunan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Coşkun’un konuşma metninin başından sonuna kadar hadsiz ifadeler içerdiğini söyledi.

Başkan Bahçavan Coşkun’un ‘600 yıllık saray saltanatından, meşruti monarşiden, Cumhuriyete geçmek’ ifadesine karşı “At sırtında İslam’ı ve medeniyeti yaymak için yedi düvele karşı mücadele etmiş atalarımızı kötüleyerek Cumhuriyet kutlaması olmaz. Eğer Osmanlı Devletinde, o terbiyeyle yetişmiş eşsiz bir subay olan büyük Atatürk, bugün yaşasaydı, o konuşmacının bu mesnetsiz ifadelerine çok sert tepki gösterirdi” dedi. // ‘CHP Provokasyonu Algı Operasyonuna Dönüştürüldü’

“Biz tarzan çocukları değiliz”

Ünlü Akademisyen Oktay Sinanoğlu’nun “Türk Milleti 1923’ten beri tarihi olan bir millet değildir. Bin yıllık tarihi olan bir millette değildir. On binlerce yıllık tarihi olan Dünyanın en uzun en şerefli, bütün insanlığa en büyük hizmetleri vermiş, batası barbar batıya medeniyeti, her türlü insanlık anlayışını bilimi, tıbbı, kimyayı, cebiri defalarca gidip medeniyeti öğreten bir milletin torunlarıyız. Kimse bunu unutmasın. Biz tarzan çocukları değiliz” söylemini örnek veren Başkan Bahçavan, CHP’li Coşkun’un geçmişi ile olan düşmanlığına son vermesini ve kamuoyundan bu itici söylemler sebebi ile özür dilemesini beklediklerini söyledi.

Haber Merkezi // ‘CHP Provokasyonu Algı Operasyonuna Dönüştürüldü’

CHP’den ‘Yabancı Asker’ Tepkisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu