SiyasetTürkiye Gündemi

Chp’li Sarı: Kahraman Ordumuza Çok Şey Borçluyuz

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 30 Ağustos Zaferinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile ilgili açıklama yaptı.

 

Chp’li Sarı: Kahraman Ordumuza Çok Şey Borçluyuz… CHP’li Serkan Sarı, “Yüce Türk Milleti ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, bağımsızlık ve özgürlük savaşını 30 Ağustos Zaferi ile sonuç verdi. Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Chp’li Sarı: Kahraman Ordumuza Çok Şey Borçluyuz

Serkan Sarı, Cumhuriyetin 100. yılında Büyük Taarruz Meydan Muharebesi’nin 101. yıldönümünü büyük coşkuyla kutladıklarını vurguladı. Ardından, “Büyük Taarruz Meydan Muharebesi Cumhuriyetimizin kuruluşunda çok büyük bir öneme sahiptir. Büyük sıkıntılar ve yokluk içerisinde Türk Milleti ve kahraman Türk Ordusu birlik ve beraberlik ruhuyla savaştı. Böylece, savaşı zafere dönüştürdü. Bu zafer, vatan toprağı işgal altında olan bir milletin, yokluklara rağmen azimle. İnançla ve kararlılıkla yurdunu nasıl müdafaa edeceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa bütün Dünya’ya göstermiştir.

Chp’li Sarı: Kahraman Ordumuza Çok Şey Borçluyuz

Vatanımızda, ay yıldızlı şanlı bayrağımız altında bağımsız ve özgür olarak yaşamamızı sağlayan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını yad ediyorum. Ayrıca, vatan için feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi bir kere daha şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum.”

30 Ağustos ne için var?

Bu tarihte, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün düşman birlikleri Anadolu’dan göndermek amacıyla başlattığı harekât başarıyla sonuçlanmıştır. Ülkemizde her yıl, Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nin kazanımı olan 30 Ağustos 1922 tarihini hatırlamak için, 30 Ağustos milli bayram ilan oldu.

Ağustos ayı neden zafer ayıdır?

Ağustos ayı milletimiz için zaferler ayıdır. Malazgirt zaferi, Anadolu’yu yurt edinmemizi sağladı. Ayrıca, Anadolu Türk-İslam birliğini temin ettiğimiz Çaldıran zaferi; bütün dünyaya huzur, güvenlik ve barış getiren Mercidabık zaferi yine bu aydadır.

...Chp’li Sarı: Kahraman Ordumuza Çok Şey Borçluyuz…

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu