GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP’NİN ADAYLARI 6 ARALIK’TA AÇIKLANACAK

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 6 Aralık Perşembe günü Parti Genel Merkezi’nde belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor.

Daha önce 24 Ekim’de 105, 14 Kasım’da ise 147 belediye başkan adayını belirleyen CHP PM, 6 Aralık’ta gerçekleştireceği toplantıda ise 300’e yakın belediye başkan adayının ismini kamuoyuyla paylaşacak. Açıklanacak isimler arasında bazı büyükşehir ve il belediye başkanlarının da olacağı belirtiliyor. Bugüne kadar açıklanan adaylar arasında 1 büyükşehir ve 10 il belediye başkan adayı da bulunuyor.

KILIÇDAROĞLU GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: “Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmalıdır. Öğretmenleri diğer memurlardan ayırmalıyız. Kanun teklifimizi parlamentoya verdik. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almamalı. Yoksulluk sınırı nedir Türk-İş belirliyor, 6 bin küsür. En az ayda 6 bin TL ücret ödenmeli. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini söyledik. Gelin 3600 ek göstergeyi hep birlikte verelim, oy birliğiyle sağlayalım bunu. Kanun teklifimizi de verdik, seçim bildirgelerinde olmasına rağmen, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla ek gösterge verilmesi reddedildi. Erdoğan iktidar olmadan önce bütün meydanlarda çay ve simit hesabı yapıyordu. 16 yıllık kesintisiz yönetim ve bir Türkiye gerçeği. 1,75 lira simit 1,75 lira çay. 5 kişilik bir aile hiçbir şey yemesin üç öğün bir çay ve simit tüketsinler. Bir kişinin harcaması 10,50 lira. Beş kişinin 52,50 lira. Bunlar 30 gün 1575 lira. Asgari ücret 1603 lira. Arada 28 lira kalıyor. 28 lirayla okul parası, elektrik parası, su parasını nasıl karşılayacak?’’ CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), belediye başkan adaylarını 6 Aralık Perşembe günü açıklayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu