GündemBedia UçakKöşe Yazıları

Çikolata Neden Mutlu Eder?

Çikolata Neden Mutlu Eder?

 

Çikolata sevmeyen çok nadirdir sanırım. En vazgeçilmez arasında benim için. Küçüklüğümüzden buyana çikolatayı severiz. Neden severiz? Tadının  doyumsuz hissiyatından olabilir mi? Ya da Çikolata beyindeki serotonin seviyesini arttırıp mutluluk hissi veriyor mutlu ettiği için mi?

Çikolata konusunda üretim yapan firmalar Çikolata için şöyle diyor; beyni rahatlatıp gevşetir, mutluluk verir, beynin endorfin salgılamasına neden olur. Bu salgı, mutluluk duymamızı sağlar.

İçindeki Yağı ve Şekeri Unutmayın

Sonuç olarak, birçok faydasının yanında çikolatanın yağ ve şeker içeriğinin de yüksek olduğu unutulmamalı. Bu nedenle günlük beslenme içerisinde dikkatli tüketilmesi gerekmekte ve kakao içeriği yüksek olan çikolata çeşitleri tercih edilmelidir.

 

Kalbinizle Dost

Alman İnsan Beslenmesi Enstitüsü tarafından yaklaşık 19 bin yetişkinin beslenme alışkanlıklarının incelenmesiyle yapılan araştırmada, her gün 7.5 gram çikolata yiyenlerin tansiyonunun daha düşük olduğu, bu kişilerde kalp krizi ve felç riskinin yüzde 39 daha az olduğu tespit edilmiştir.

Çikolataların hormon üzerinde yarattığı etkiler mutlu olmanızı sağlar. Kakaonun içerisinde bulunan biyoaktif besin bileşenleri ve magnezyum vücuttaki serotonin adlı mutluluk hormonunun artmasını sağlar. Bu durum size mutluluk olarak geri döner. Çikolata serotonin hormonunun harekete geçmesini sağlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu