Balıkesir Merhaba Blog YazılarıBakım

Cilt Bakımında Kahve Telvesi Etkisi

Kahve telvesi maskesi neye iyi gelir? Nasıl uygulanır? İşte karşınızda cilt bakımında kahve telvesi etkisi...

Cilt Bakımında Kahve Telvesi Etkisi

Türk kahvesi damaklarda bıraktığı eşsiz lezzetin yanı sıra telvesi ile de cilt üzerinde önemli faydalara sahip. Birçok kişi “Kahve telvesi maskesi ne işe yarar?” sorusunu merak ediyor. Kahvenin dibe çöken telve ile hazırlanan maskeler cilt üzerinde peeling etkisi yaparak gözeneklerin temizlenmesinden kan akışının hızlandırılmasına kadar pek çok yarar sunuyor. Kahve antioksidan içeriği ile de cilt bakımında sıkça tercih edilen doğal malzemeleri arasında.

Cilt Bakımında Kahve Telvesi Etkisi

Ciltlere Göre Kahve Telvesi Maskesi Nasıl Hazırlanmalıdır?

Cilde iyi gelen güzellik sırlarından biri olan kahve telvesi maskesi ile cildinizin daha canlı ve bakımlı görünmesine destek olabilirsiniz. İçeriğindeki kafein ve polifenoller sayesinde cilt üzerinde önemli yararlar sunan kahve maskelerini cilt endişelerinize göre hazırlayarak istediğiniz cilt görünümüne kavuşabilirsiniz. Aşağıda cilt endişelerine göre kahve telvesi maskesi tarifi önerilerini bulabilirsiniz:

İlgili Makaleler
  • Kuru ciltler için: Eğer cildinizde kuruluk sorunu varsa kahve telvesini bir kaseye alıp içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, badem yağı ve Hindistan cevizi yağı ilave edin. Maskeyi cildinize dairesel hareketlerle uygulayın ve biraz bekleyin. Ardından cildinizi durulayıp nemlendiricinizi sürebilirsiniz.
  • Yağlı ciltler için: Kahve telvesinin içine birkaç damla limon sıkıp yüzünüze sürebilirsiniz. Karışımı cildinizde biraz bekletip ılık su ile yıkamanız yeterli. Limon cildinizdeki fazla yağı alarak daha mat bir cilde sahip olmanızı sağlayacak. Kahve maskesinin yanında Pirinç maskesi nasıl yapılır?” diye merak ediyorsanız içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Cilt Bakımında Kahve Telvesi Etkisi

  • Cildi sıkılaştırmak için: Cildinizi sıkı bir görünüme kavuşturmak için kahve, bal ve yoğurttan oluşan maskeyi uygulayabilirsiniz. 1 yemek kaşığı kahve, bal ve 2 yemek kaşığı yoğurdu bir kasede karıştırarak yüzünüze sürün. Maskeyi cildinizde 20 dakika beklettikten sonra durulayın. Bal cildinizi nemlendirirken kahve ve yoğurt ise cilt sıkılaştırmada etkilidir.
  • Pürüzsüz cilt için: Kahve ve süt maskesi cildi esnek ve pürüzsüz hale getirmede rol oynar. 1 yemek kaşığı kahve ve sütü bir kasede karıştırarak yüzünüze ve boynunuza sürün. 20 dakika sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayabilirsiniz.
  • Cilt tonunu eşitlemek için: Kahve, yoğurt ve zerdeçalı bir arada kullanmak cilt tonunu eşitlemeye ve cildi aydınlatmaya katkı sunar. 1 yemek kaşığı kahve, yoğurt ve zerdeçalı bir kapta karıştırdıktan sonra yüzünüze eşit şekilde uygulayın. 20 dakika sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın.

Cilt Bakımında Kahve Telvesi Etkisi

Dilerseniz yalnızca kahve telvesi ile yüzünüze peeling de uygulayabilirsiniz. Bunun için kahve telvesini yüzünüzün her bölgesine eşit şekilde sürüp cildinizi dairesel hareketlerle ovalayın. Ardından cildinizi ılık su ile duruladığınızda ölü deriden arınmış ve canlanmış bir cilde sahip olabilirsiniz.

 

 

Referans: sacbakimguzellik.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu