GündemTürkiye Gündemi

Çocuk Parkında Saldırı

Çocuk parkında saldırı. Şüpheliler iki araç ile husumetlilerinin bulunduğu mahalleye geldi. Çocuk oyun parkı içerisinde bulunan 3 kişiyi pompalı tüfekle vurdu.

 

Y 13

 

Çocuk parkında saldırı. Edinilen bilgiye göre, şüpheliler iki araç ile husumetlilerinin bulunduğu sokağa geldi. Çocuk oyun parkı içerisinde 3 kişiye pompalı tüfekle ateş etti. Olayda 1’i ağır 3 kişi yara aldı.

 

D 15

 

Şüpheliler geldikleri araçlarla kaçarken haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. İHA’nın edindiği bilgiye göre olay, Elazığ merkez Rüstempaşa Mahallesi Çilek Sokak’ta meydana geldi. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

 

F 12

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

Elazığ Hakkında

Elazığ  Türkiye’nin Elazığ ilinin merkezi ve bölgenin en eski kentlerinden biridir. Ayrıca Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Bölümü’nde yer almaktadır.

Elazığ ili, MÖ 4000’li yıllarda kurulan, Harput kentinin ovadaki devamıdır. Bu nedenle yıllarca Harput olarak anılmıştır. Büyük Selçuklu İmparatorluğu’nun hâkimiyetinin Anadolu’ya kayması ile Harput’un Türk yurdu olmasında en önemli savaşın Malazgirt Meydan Muharebesi olduğunda şüphe yoktur. Nitekim Harput ve çevresi, Malazgirt Muharebesi’nden sonra Türklerin eline geçmiş olup, yörede Büyük Selçuklu İmparatorluğu’na bağlı olarak Çubukoğulları Beyliği kurulmuştur (1085). Harput’un Türkler tarafından alınmasına kadar sadece müstahkem bir kale hüviyetinde kalan bu yer, Türklerle beraber büyüyen bir şehir hâline gelmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu