Çocukça

ÇOCUKLAR NASIL BESLENİYOR?

Sevgili çocuklar, sıcaklar iyice kendini gösterdi. Yaz tatili nedeniyle evlerinizde dinleniyorsunuz. Peki yazın beslenmenize dikkat ediyor musunuz? ‘Evettt’ dediğinizi duyar gibiyim… O halde yazın beslenmede nelere dikkat edilmesi gerektiğini dinleyelim mi beraber?

Balıkesir olarak 45 dereceyi gördük. Uzun zamandır bu kadar sıcak yaşanmamıştı. Siz güzel çocuklarımız ise bu sıcaklardan en çok etkilenenler oluyorsunuz. Yazın ne kadar iyi beslenirseniz ve su tüketiminize dikkat edersiniz o kadar sağlıklı olursunuz. Mesela günde kaç litre su tüketiyorsunuz? Asitli içecekleri mi yoksa su ve taze meyve sularını mı tercih ediyorsunuz? İşte doğru beslenmek için neler yaptıklarını anlatan çocuklar, arkadaşlarına da tavsiyelerde bulundular.

Nergis: Yazın inanılmaz sıcak havalar. Ben evden çıkmamaya çalışıyorum. Evde bile hava çok sıcak olduğu için bol bol su içiyorum. Günde neredeyse 3 litre su içiyorumdur. Asitli içecekleri çok seviyordum ama asitli içecek içtiğimde çok susuzluk çekiyorum. O yüzden asitli içecekleri içmemeye özen gösteriyorum. Yazın ağır yemekler yerine daha çok sulu ve sıvı gıdalar yiyorum. Annemin yaptığı ev yemeklerini yemeyi çok seviyorum. Ayrıca meyveyi çok yedim. Karpuzu yemeyi çok severim.

Mehmet: Ben yemek yemeyi çok seviyorum. Kışın daha doyurucu olan et yemeklerini yiyorum. Ama yazın canım pek istemiyor. Ben de hafif ev yemekleri yiyorum. Mesela kuru fasulye ve nohut yemeğini çok seviyorum. Bulgur pilavını da çok seviyorum. Yoğurt yiyorum mesela. Karpuz ve peynir yemeyi de çok seviyorum. Ben yazın daha çok meyve yiyorum. Ayrıca bol bol su içiyorum. Günde neredeyse iki litre su içerek su ihtiyacımı gideriyorum.

Can: Yemek yemek çok güzel ama elbette sağlıklı beslenmeliyiz. Biz ler yazın olabildiğince su içmeliyiz. Çünkü çok sıcak havalar. Mesela asitli içecekler içersek daha da susarız. O yüzden bol bol su ve meyve suyu içmemiz lazım. Ayrıca ben annemin yaptığı sulu yemekleri çok seviyorum. Ayrıca yazın bol bol süt içiyorum.

Yağız: Havalar çok sıcak. Okullar iyi ki tatil olmuş. Çünkü bu sıcakta okula gidemezdik. Evde tatilim çok güzel geçiyor. Yazın biraz dinleniyorum. Ayrıca evde bol bol süt içiyorum. Soğuk sütü çok seviyorum. Bir de hava çok sıcak olduğu için su içiyorum. Ilık su olmasına dikkat ediyorum ama sıcak olduğu için soğuk su içiyorum. Ben yemek yerken de hafif ve doyurucu yemekler yemeye özen gösteriyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu